Παίρνουμε το lemon curd και βάζουμε τόσες κουταλιές του γλυκού όσες μερίδες θέλουμε να κάνουμε το γλυκό. Προσθέτουμε το γιαούρτι σε ποσότητα ίση με το lemon curd. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε. Δεν είναι απαραίτητο να τα κάνετε σκόνη, ας υπάρχουν κομμάτια.
Για να σερβίρουμε, παίρνουμε κοντά ποτήρια whisky, βάζουμε μια ποσότητα θρυμματισμένων μπισκότων στην βάση κι απο πάνω προσθέτουμε το μείγμα lemon curd – γιαούρτι. Αφού έχουμε βάλει όσο ποσότητα θέλουμε, βάζουμε και μερικά δημητριακά επάνω. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15’ και σερβίρουμε.
Σχόλια
Η αναλογία lemon curd – γιαούρτι εξαρτάται απο τα γούστα του καθενός. Αν θέλετε να είναι πιο έντονη η γεύση λεμονιού, βάζετε λίγο λιγότερο γιαούρτι ή αντίστροφα.
Τα μπισκότα καλό είναι να μην τα κάνετε σκόνη, ας υπάρχουν μικρά κομμάτια στον πάτο του ποτηριού, είναι ενδιαφέρουσα αυτή η εναλλαγή των υφών και υλικών.
Τα δημητριακά απο πάνω μπορούν να είναι οτιδήποτε θεωρητικά, εγώ χρησιμοποίησα τα κλασικά corn flakes, ελαφρώς σπασμένα στο χέρι.
2011-09-02 14:39:56
Ένα πράγμα μ'ενοχλεί με το σπιτικό lemon curd: τόσοι πολλοί κρόκοι... και οι μαρέγκες, δε μ'αρέσουν καθόλου. Τι να τα κάνω μετά τ'ασπράδια!
2011-08-31 23:01:00
Είναι πολύ απλό και φαίνεται νοστιμότατο. Μου έβαλες όμως την ιδέα να φτιάξω και το curd που δεν είναι δύσκολο απ' οσο ξέρω. Αν πετύχει θα ανεβάσω τη συνταγή. Εκτός αν και εσύ το φτίαχνεις μόνος σου, οπότε μπορείς να την ανεβάσεις εσύ αν θέλεις :)
2011-08-31 21:08:13
Ένα έχω να πω: Ω. Θεέ. Μου. Το έφτιαξε ο Stoxasths 3 φορές μέσα σε 3 μέρες και έχω εθιστεί άσχημα... Θέλω κι άλλο!!!