Για το παντεσπάνι :
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε τους κρόκους, το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε σε μαρέγκα σφιχτή τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε στο πρώτο μίγμα απαλά.
- Τοποθετούμε το μίγμα, ή μισό-μισό σε δύο ταψάκια 25-27 εκ. βουτυρωμένα και αλευρωμένα ή άν δεν έχουμε δύο ίδια ταψάκια, ψήνουμε σε δύο δόσεις.
- Ψήνουμε τα παντεσπάνια μας για 25' περίπου στους 180° και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Για την κρέμα :
- Ανακατεύουμε σε μπώλ τους κρόκους με την άχνη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη βανίλια.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα στο μίγμα των κρόκων και ξαναβάζουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
- Οταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει βάζοντας στην επιφάνεια ζελατίνα για να μην κάνει κρούστα.
Για την επικάλυψη :
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το λικέρ, την κουβερτούρα και την άχνη μέχρι να γίνουν ένα μίγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την συναρμολόγηση :
- Τοποθετούμε σε πιατέλα το ένα παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Απλώνουμε την ganache σε όλη την επιφάνεια και ισιώνουμε με σπάτουλα.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο το γλυκάκι μας να σφίξει.
Καλή επιτυχία!
2010-01-22 22:13:01
Ναι mima, κι εγώ αυτό είπα όταν τη δοκίμασα τη συνταγή. Είναι κάτι παρόμοιο, μη σου πω και το ίδιο...
2010-01-22 19:52:59
Μοιάζει με κοκ. Πολύ νόστιμο φαίνεται. Θα το δοκιμάσω την Κυριακή.