Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Boston Cream Pie


11
0


Μερίδες: 8-10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mariana mariana
Μη σας τρομάζει ο τίτλος :) 
Είναι ένας συνδυασμός από παντεσπάνι - κρέμα και επικάλυψη λαχταριστής σοκολάτας
Ετικέτες:Κέικ* σοκολάτα* κρέμα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι :
- 1 και 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/4 κούπας λάδι (εγώ χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
- 2 αυγά χωρισμένα
- 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας (ή 2-3 κάψουλες)

Για την κρέμα :
- 2 κούπες γάλα
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 6 κρόκους αυγών
- 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
- 1/4 κούπας κορν φλάουρ
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Για την ganache :
- 225 γρ. κουβερτούρα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- λίγο λικέρ (ανάλογα με την προτίμησή σας - εγώ χρησιμοποίησα κουαντρό)

Για το παντεσπάνι :
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε τους κρόκους, το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε σε μαρέγκα σφιχτή τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε στο πρώτο μίγμα απαλά.
- Τοποθετούμε το μίγμα, ή μισό-μισό σε δύο ταψάκια 25-27 εκ. βουτυρωμένα και αλευρωμένα ή άν δεν έχουμε δύο ίδια ταψάκια, ψήνουμε σε δύο δόσεις.
- Ψήνουμε τα παντεσπάνια μας για 25' περίπου στους 180° και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Για την κρέμα :
- Ανακατεύουμε σε μπώλ τους κρόκους με την άχνη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη βανίλια.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα στο μίγμα των κρόκων και ξαναβάζουμε όλο  το  μίγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
- Οταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει βάζοντας στην επιφάνεια ζελατίνα για να μην κάνει κρούστα.

Για την επικάλυψη :
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το λικέρ, την κουβερτούρα και την άχνη μέχρι να γίνουν ένα μίγμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την συναρμολόγηση :
- Τοποθετούμε σε πιατέλα το ένα παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Απλώνουμε την ganache σε όλη την επιφάνεια και ισιώνουμε με σπάτουλα.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο το γλυκάκι μας να σφίξει.

                           Καλή επιτυχία!

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-01-22 22:13:01
Ναι mima, κι εγώ αυτό είπα όταν τη δοκίμασα τη συνταγή. Είναι κάτι παρόμοιο, μη σου πω και το ίδιο...
User Photo mima mima
2010-01-22 19:52:59
Μοιάζει με κοκ. Πολύ νόστιμο φαίνεται. Θα το δοκιμάσω την Κυριακή.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.