1 μαυρο λάχανο 4-5 παντζάρια, τις ρίζες 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 καρότα 2-3 κλωνάρια σέλινο 2 μέτριες πατάτες 2 πράσα, το λευκό μέρος 150 γραμμάρια μικρά μανιτάρια 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι γιαούρτι σακούλας ή ξινή κρέμα
|
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω το κρεμμύδι, τα πράσα, τις πατάτες και τα μανιτάρια, όλα προηγουμένως πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια ή ροδέλες. Αφού μαραθούν, προσθέτω 4 φλιτζάνια βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι, και τα υπόλοιπα λαχανικά πλυμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα στο μπλέντερ ή τον τρίφτη. Αφήνω σε χαμηλή φωτιά περίπου 40 λεπτά. Για να σερβίρω, τα περνάω από μπλέντερ και γίνονται μια χορτόκρεμα σε βαθύ κόκκινο χρώμα. Πάντα υπάρχουν ωστόσο εκείνοι που την προτιμούν με ολόκληρα τα κομματάκια των λαχανικών. Σερβίρεται με ξινή κρέμα ή γιαούρτι, και βέβαια με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εναλλακτικά για μή χορτοφάγους, αντικαθιστώ το νερό με ζωμό κρέατος, σπιτικό κατά προτίμηση.
|
2010-02-10 14:15:29
θα δοκιμαστει συντομα!!!