Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Black Forrest


12
0


Μερίδες: 10-12
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Trinity Trinity
Μια ωραιότατη τούρτα από τον Βασιλιά της σοκολάτας Στέλιο Παρλιάρο..Την έφτιαξα πρόπερσι στα γενέθλια του αδερφού μου!!!
Ετικέτες:Τούρτα, σοκολάτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσ. αλεύρι
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
2-3 βανίλιες

Για το σιρόπι:
1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσ. νερό
60 γρ. ρούμι

Για τη γέμιση:
600 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. μαυροκέρασο από κομπόστα
50 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
150 γρ. κουβερτούρα θρύμμα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 5 λεπτά. Το αλεύρι, τις βανίλιες και το κακάο τα προσθέτουμε στο μείγμα με σπάτουλα απαλά αλλά γρήγορα συγχρόνως. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 24 ή 20 εκατοστά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφού κρυώσει το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 7 λεπτά. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το ρούμι. 

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαντιγύ, όχι αραιή.

Φτάξιμο τούρτας:
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 στρογγυλές φετούλες. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο. Παίρνουμε μια μια τις φέτες παντεσπάνι και με πινέλο τις βρέχουμε με το σιρόπι για να γίνουν ζουμερές. Έπειτα βάζουμε στη μία φέτα παντεσπάνι τη μαρμελάδα και την αλείφουμε καλά. Βάζουμε από πάνω τη 2η φέτα παντεσπάνι και στρώνουμε τη σαντιγύ (4 φορές βάζω τουλάχιστον με τη σπάτουλα). Έπειτα βάζουμε τα μαυροκέρασα πάνω στη σαντιγύ και από πάνω την 3η φέτα παντεσπάνι. Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγύ όση έχει μείνει και καλύπτουμε με τη σαντιγύ και γύρω γύρω τα τοιχώματα της τούρτας. Παίρνουμε την τριμμένη κουβερτούρα και την βάζουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα να κολλίσει πάνω στη σαντιγύ. Παίρνουμε τη σοκολάτα γάκτος και με το ειδικό σκεύος που κόβουμε φλοίδες παρμεζάνας κόβουμε φλοίδες σοκολάτας και διακοσμούμε από πάνω την τούρτα. Με ένα κορνέ βάζω τους υπόλοιπους λεγόμενους ροζέδες γύρω γύρω. Βάζω λίγη άχνη και προσθέτω και λίγα βυσσινάκια.

Σχόλια

User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-09-24 15:51:21
Από τα υλικά και τη παρασκευή της φαίνεται ΥΠΕΡΟΧΗ. Εάν και γευστικά είναι (που θα είναι), τότε συγχαρητήρια.
User Photo Trinity Trinity
2010-09-24 13:41:20
Σευχαριστώ πολύ butterfly!!!!!Ήταν πολύ ωραία και γευστικά και εμφανισιακά και αν δεν ήταν η κολλητή μου που ήθελε να την βγάλει φωτογραφία τώρα δεν θα είχα να ανεβάσω..Πάντως όλοι μου είπαν πολύ καλά λόγια και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο...
User Photo butterfly butterfly
2010-09-24 12:45:27
Trinity η τουρτα φαινεται τελεια και σιγουρα θα εχει και τελεια γευση!Συγχαρητηρια!!!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-09-23 18:18:03
Ονειρεμένη γεύση αυτή η τούρτα!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.