Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Banoffi


5
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 180 '
Χρόνος ψησίματος: 1 '
User Photo thzaharoula thzaharoula

Banoffi με σοκολάτα

Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Πάστες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου νταϊτζέστιβ
  • 120 γρ. βούτυρο τύπου κερκύρας
  • 5 μπανάνες
  • 100 γραμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κουτ. σούπας νερό
  • 100 γραμμάρια τρίμμα κουβερτούρας
  • 1 σφινάκι λικέρ μαστίχα
    Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 2 1/2 ώρες μέσα στην κονσέρβα σε χαμηλή φωτιά.
    Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και λιώνουμε το βούτυρο.
     Αναμειγνύουμε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο  και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Απλώνουμε το μείγμα μπισκότου - βούτυρου σε στραγγυλό ταψί, διαμέτρου 24 -26 εκατοστών και πατάμε με τα χέρια μας, ώστε να γίνει μια ίσια βάση ( όχι πολύ δυνατά γιατί θα σκληρίνει πολύ η βάση μας).
     Αδειάζουμε το βρασμένο ζαχαρούχο, το οποίο πρέπει να έχει πάρει καφέ χρώμα και να έχει την υφή της καραμέλας σε μπόλ και πρόσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να γίνει ένα παχύρευστο και ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο.
      Καλύπτουμε όλη την καραμένα με τις μπανάνες, τις οποίες πριν έχουμε κόψει σε ροδέλες, και από πάνω βάζουμε τα 2/3 από το τρίμμα κουβαρτούρας.
      Χρυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγή με τη ζάχαρη άχνη και όταν δέσει προσθέτουμε το λικέρ μαστίχα (ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας). Βάζουμε τη σαντιγή πάνω από τις μπανάνες και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Χαράζουμε την επιφάνεια με πιρούνι ώστε να δημιουργήσουμε σχέδια και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα. 
      Αφήνουμε στο ψυγείο το γλυκό μας να παγώσει τουλάχιστον 3 ώρες σκεπαστένο με ζελατίνα.
     

Σχόλια

User Photo nakupenda nakupenda
2012-01-12 15:51:27
Και μαστίχα ε?? ΠΩωωωω....φοβερό θα ναι!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.