Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Banoffee pie


18
0


Μερίδες: 10+
Χρόνος ετοιμασίας: 240 '
Χρόνος ψησίματος: - '
User Photo qslv qslv

Αγγλικό γλυκό που λέγεται ότι εφευρέθη στο East Sussex της Αγγλίας το 1972. Βασίζεται στις μπανάνες και το dulce de leche.

Ετικέτες:γλυκό,μπανόφι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

400gr. ζαχαρούχο γάλα (1 κονσέρβα)

3 μεγάλες μπανάνες

2 μικρά πακέτα Digestive

300ml κρέμα γάλακτος

1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο

κρασί κόκκινο μπρούσκο ή κονιάκ ή χυμός

σοκολάτα τριμμένη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

σιρόπι σοκολάτας

1. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αρκετό ώστε να καλύπτει την κονσέρβα του ζαχαρούχου γάλακτος. Τη βάζουμε να βράσει για 2,5-3 ώρες. Είναι σημαντικό να ελέγχουμε κάθε τόσο αν η στάθμη του νερού είναι πάνω από την κονσέρβα, και να συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται.

 

2. Ενόσω η κονσέρβα βράζει, κάνουμε σκόνη τα μπισκότα Digestive σε μιξεράκι ή βάζοντάς τα σε σακουλίτσα και περνώντας τον μπλάστρη από πάνω τους.

 

3. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη μπισκότων και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε κρασί ή κονιάκ ή χυμό (χυμός κατά προτίμηση μπανάνα ή πορτοκάλι) μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες και να μπορεί να παίρνει σχήμα.

 

4. Απλώνουμε σε σχετικά βαθύ σκεύος το μείγμα μπισκότων και το βάζουμε στο ψυγείο.

 

5. Λίγο πριν βγάλουμε την κονσέρβα από τη φωτιά, κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες μετρίου πάχους και μετά την κάθε ροδέλα σε τεταρτημόρια (4 κομματάκια η καθεμιά).

 

6. Απλώνουμε τις μπανάνες πάνω από το μείγμα μπισκότων.

 

5. Με γρήγορες κινήσεις βγάζουμε την κονσέρβα από την κατσαρόλα, τη βάζουμε κάτω από τη βρύση για 1-2 λεπτά. Κατόπιν, με ανοιχτήρι ανοίγουμε την κονσέρβα προσέχοντας να μην πεταχτεί το περιεχόμενο.

 

6. Με ένα κουτάλι της σούπας, απλώνουμε το περιεχόμενο (dulce de leche) πάνω από τα κομματάκια μπανάνας. Με σπάτουλα το κάνουμε επίπεδο.

 

7. Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο κατευθείαν, για τουλάχιστον 40'.

 

8. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφρώδης (περίπου 5' χτυπήματος).

 

9. Απλώνουμε την χτυπημένη κρέμα πάνω από τα υπόλοιπα στρώματα.

 

10. Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο κατευθείαν, χωρίς να το σκεπάζουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα (τουλάχιστον 60')

 

11. Όταν είναι έτοιμο, γαρνίρουμε με κομματάκια σοκολάτας, το κουταλάκι του γλυκού μέλι και το σιρόπι σοκολάτας. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε δημητριακά ή σκόνη κακάο (με μέτρο).

Σχόλια

User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-10 15:26:34
Φαίνεται τόσο τέλειο που απορώ πως προέρχεται από την Αγγλική κουζίνα...! Θα το φτιάξω αλλά αντί μζαί με το χυμό θα βάλω λικέρ πορτοκάλι (grand marnier) γιατί μου αρέσουν οι έντονες γεύσεις... Δοκίμασε το και συ νομίζω ότι θα σου αρέσει!
User Photo vana vana
2010-03-05 22:12:03
Ευχαριστώ για όλες τις διευκρινήσεις για το γάλα, Τις έψαχνα.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.