Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Bagels


19
0


Μερίδες: 8-12
Χρόνος ετοιμασίας: 240 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo ladyheather ladyheather
Τα "άλλα" κουλούρια.
Εβραϊκής καταγωγής, must στην αμερική, κατάλληλα για πρωϊνό ή μικρά σαντουιτσάκια...
Ετικέτες:μπάγκελ, κουλούρια, ψωμάκια, μπέγκελ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (19 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κ.σ. ξηρή μαγιά
2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
4 1/2 κούπες αλέυρι
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. μέλι (ή ζάχαρη)
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
1 κατσαρόλα νερό.

Σε μισή κούπα χλιαρό νερό ρίξτε τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι,τη μαγιά και 4-5 κ.σ. αλεύρι. Ανακατέψτε και αφήστε σε ζεστό μέρος να αρχίσει να φουσκώνει.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλτε το μίγμα της μαγιάς, το υπόλοιπο αλεύρι και το νερό και ζυμώστε. αφού απορροφηθούν τα υλικά (δλδ. η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια σας), ζυμώστε ένα δεκάλεπτο ακόμη.Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιασθεί.

Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη βγάζετε από το μπωλ και την πλάθετε σε μια στρογγυλή λωρίδα. Κόβετε σε 8-12 ίσα μέρη.  Τα πλάθετε σε μπαλάκια.Το κάθε ένα μπαλάκι το ανοίγετε σε ένα μπαστουνάκι και ενώστε τις άκρες για να σχηματίσετε ένα κουλούρι στρόγγυλο.( Μπορείτε το μπαστουνάκι αφού το ανοίξετε, να κρατήσετε τη μία άκρη στο εσωτερικό της παλάμης σας, και να φέρετε γύρω από την παλάμη σας το υπόλοιπο , κλείνοντας τις 2 άκρες στην παλάμη σας.Ρολάρετε τις ενωμένες άκρες στον πάγκο σας .)
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αφήνετε τα bagels να φουσκώσουν.
Βάζετε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό (περίπου τα 2/3 της κατσαρόλας νερό) και όλα αρχίζει να παίρνει βράση προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Όταν αρχίζει να βράζει ( και έχουν φουσκώσει τα bagels) παίρνετε 2-3 bagels τη φορά και βράζετε την κάθε πλευρά τους για 2 λεπτά.Στο ταψί απλώνετε μια λαδόκολα και πασπαλίζετε λίγο αλεύρι. Καθώς βγάζετε τα bagels από την κατσαρόλα τα στραγγίζετε ( για να φύγουν τα πολλά νερά) και τα τοποθετείτε στο ταψί.με ένα πινέλο τα αλείφετε με το ασπράδι του αυγού και απο πάνω μπορείτε να βάλετε σπόρους παπαρούνας, λευκό ή μαύρο σουσάμι, ή να τα αφήσετε σκέτα.τα ψήνετε για 20-25 λεπτά, αναλόγως το φούρνο, ή μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

User Photo christi christi
2011-02-15 10:36:23
einai tromeri syntagi
User Photo athanasia athanasia
2010-10-28 14:45:01
Εγώ sis θα περιμένω να έρθεις για να τα κάνουμε μαζί να τα τσακίσουμε.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
User Photo apapsa apapsa
2010-10-26 21:47:14
Τρελαίνομαι για bagels! Πριν δυο χρόνια είχαμε φτιάξει μαζί με την Luz-de-Luna και είχαμε διασκεδάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με τη διαδικασία! είχανε γίνει υπέροχα! Θα φτιάξω και τα δικά σου με την πρώτη ευκαιρία :ο)
User Photo κλαρα κλαρα
2010-10-25 17:17:06
πολυ πρωτοπυπη συνταγη,θα προσπαθησω να τα φτιαξω

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.