Το ιδανικό είναι να καπνίσουμε τη μελιτζάνα στα κάρβουνα αφήνοντας τη φλούδα της να καεί στο ψήσιμο για να αποκτήσει καπνιστή γεύση. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και μετά ξεφλουδίστε. Κόψτε την πάνω σε ξύλο κοπής σε κομμάτια (για να μην μείνουν οι ίνες ολόκληρες).
Ρίξτε τη μελιτζάνα στο γουδί. Προσθέστε το σκόρδο. Συνθλίψτε και ανακατέψτε. Προσθέστε το λεμόνι, το ταχίνι και δουλέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά και να γίνει κρεμώδης. Προσθέστε το αλάτι.
Σερβίρετε σε ρηχό πιάτο, αφήνοντας λακουβίτσες στην επιφάνεια όπου θα ρίξετε το ελαιόλαδο. Στολίζετε με μαϊντανό, και λουρίδες από κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Σχόλια
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.