Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Asian Chicken


12
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Basilis26 Basilis26
Νόστιμο Κοτοπουλάκι......
Ετικέτες:κοτόπουλο, κοτοπουλο, kotopoulo, καρυ, ρύζι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 φιλέτο στίθος κοτόπουλο
1 πρασινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμύδι
1 μικρό κρεμύδι
1 π.κ. κρασί
1 λεμόνι
1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα (π.χ. dijon) ή τσίλι
2 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
αλάτι, πιπέρι
1 κούπα ρύζι
1 κ.σ. κουκουνάρι
Κόβω το φιλέτο μεγάλα κομμάτια (όχι μπουκίτσες)
Το σοτάρω σε λίγο καυτό λάδι (σχεδόν να μαγειρευτεί) κάνα 5λεπτο
Το βγάζω απο το τηγάνι και αφού συμπληρώσω λίγο λάδι ακόμα ρίχνω το χοντροκομμένο (σχετικά) κρεμύδι και πιπεριά
Αφού πάρουν λίγο χρώμα ξαναρίχνω το κοτόπουλο και ανακατεύω για λίγο.
Ανακατεύω το κρασι με το λεμόνι και τη μουστάρδα και σβύνω το κοτόπουλο.
Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω ένα ποτύρι νερό που μέσα έχω διαλύσει τα μπαχαρικά μου.
Αλατοπιπερών και αφήνω να γίνει.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνω το κουκουνάρι σκέτο απλα να αρπάξει
Βγάζω το κουκουνάρι και ρίχνω λίγο βούτηρο και τσιγαρίζω μισό κρεμμύδι ρίχνω και το ρύζι να πάρει άρωμα και μετά απο κάνα λεπτάκι ρίχνω το διπλάσιο νερό απ όσο ρύζι έβαλα.
Χαμηλώνω φωτιά και αφήνω να γίνει και αυτό.

Ετοιμα......

Σχόλια

User Photo Basilis26 Basilis26
2011-01-25 00:38:09
κρασακι λευκό σωστά. καρυ και τζιντζερ είναι συχνα συστατικα σε πολλές ταυλανδεζικες συνταγες. παρ ολα αυτά και η σογια ειναι αρκετα ενδιαφερον συστατικό κυριως για μαριναρισμα...
User Photo mima mima
2011-01-24 09:24:25
Aυτά όμως είναι που κάνουν τη διαφορά στα κινέζικα.
User Photo linmak88 linmak88
2011-01-23 14:23:35
5 σκουφάκια για τη συνταγή και είναι λίγα! Επιτέλους κάτι κινέζικο χωρίς σόγιες, μέλια και άλλα χαζά!!!!!!!!!!
User Photo xgiorgara xgiorgara
2011-01-22 23:23:58
βασιλη 5 σκουφακια για τη συνταγη σου .θατην φτιαξω προσεχως.το κρασακι φανταζομαι ειναι λευκο?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.