Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Apple crable express


18
0


Μερίδες: αρκετες
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo cook maniac cook maniac

Εύκολη μηλόπιτα για αυτούς που θέλουν στα γρήγορα ένα γλυκό...
:-)

Ετικέτες:apple crable, μηλόπιτα Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

5 μεγάλα μήλα
1/2 κουτί βούτυρο ανάλατο
2 φλυντζάνια αλεύρι
1 φλυντζάνι ζάχαρη
κανέλα
αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμενα μικρά
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και 1/2 της ζάχαρης και τα ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα πυρέξ.

Σε ένα άλλο δοχείο ρίχνουμε το αλεύρι, και το βούτυρο και τα ρυζιάζουμε...(δεν ξέρω αν το λέτε και στην Ελλάδα έτσι...) και στο τέλος την υπόλοιπη ζάχαρη. Εφόσον ανακατέψουμε το μίγμα αρκετά, το ρίχνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε στο πυρέξ, χωρίς να τα πιέζουμε.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 40' μέχρι να πάρει λίγο χρώμα από πάνω.

Σχόλια

User Photo Marenia Marenia
2010-09-14 16:01:26
τελειο...και εψαχνα αυτη τη μηλοπιττα που ετρωγα στο Λονδινο!!
User Photo paprika paprika
2010-09-10 23:14:10
'Ετσι ακριβώς, το βούτυρο παγωμένο και τρίβουμε με τα δάχτυλα με το αλεύρι γρήγορα μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που άλλοι το λένε ψιχουλιαστό, ή σαν χοντρό τραχανά ή το ρυζιάζουμε...όπως και να'χει η ζύμη κράμπλ είναι εξαιρετική για μηλόπιτες και τάρτες!!!!
User Photo apapsa apapsa
2010-09-10 21:52:22
Νομίζω για να ρυζιάσει σωστά το αλεύρι πρέπει να είναι κρύο το βούτυρο, σωστά τα λέω;
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-09-10 16:56:38
To ρυζιάζουμε σημαίνει ότι το τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει τρίμματα σαν ρύζι το μείγμα μας. Το λέω καλά cook maniak;
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-09-10 15:43:47
Τα ρυζιάζουμε ??

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.