5 μεγάλα μήλα 1/2 κουτί βούτυρο ανάλατο 2 φλυντζάνια αλεύρι 1 φλυντζάνι ζάχαρη κανέλα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμενα μικρά
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και 1/2 της ζάχαρης και τα ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα πυρέξ.
Σε ένα άλλο δοχείο ρίχνουμε το αλεύρι, και το βούτυρο και τα ρυζιάζουμε...(δεν ξέρω αν το λέτε και στην Ελλάδα έτσι...) και στο τέλος την υπόλοιπη ζάχαρη. Εφόσον ανακατέψουμε το μίγμα αρκετά, το ρίχνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε στο πυρέξ, χωρίς να τα πιέζουμε.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 40' μέχρι να πάρει λίγο χρώμα από πάνω.
2010-09-10 23:14:10
'Ετσι ακριβώς, το βούτυρο παγωμένο και τρίβουμε με τα δάχτυλα με το αλεύρι γρήγορα μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που άλλοι το λένε ψιχουλιαστό, ή σαν χοντρό τραχανά ή το ρυζιάζουμε...όπως και να'χει η ζύμη κράμπλ είναι εξαιρετική για μηλόπιτες και τάρτες!!!!
2010-09-14 16:01:26
τελειο...και εψαχνα αυτη τη μηλοπιττα που ετρωγα στο Λονδινο!!
2010-09-10 23:14:10
'Ετσι ακριβώς, το βούτυρο παγωμένο και τρίβουμε με τα δάχτυλα με το αλεύρι γρήγορα μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που άλλοι το λένε ψιχουλιαστό, ή σαν χοντρό τραχανά ή το ρυζιάζουμε...όπως και να'χει η ζύμη κράμπλ είναι εξαιρετική για μηλόπιτες και τάρτες!!!!
2010-09-10 21:52:22
Νομίζω για να ρυζιάσει σωστά το αλεύρι πρέπει να είναι κρύο το βούτυρο, σωστά τα λέω;
2010-09-10 16:56:38
To ρυζιάζουμε σημαίνει ότι το τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει τρίμματα σαν ρύζι το μείγμα μας. Το λέω καλά cook maniak;
2010-09-10 15:43:47
Τα ρυζιάζουμε ??