Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπιτα


6
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo kritikia kritikia

Ειναι πεντανοστιμη και σχετικα γρηγορη συνταγη.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ζυμη φυλλου για πιτες (10 φυλλα)
1 κοτοπουλο
1/4 γραβιερα
1/4 ρεγκατο
1/4γκουντα
1 ποτηρι γαλα
1ποτηρι κρασιου λευκο κρασι
2 κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
4 πιπεριες (ολα τα χρωματα)
ανιθος 
4κ.σ. ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
μοσχοκαρυδο τριμμενο
2 γαρυφαλα

Βραζουμε τα κρεμμυδακια σε χαμηλη θερμοκρασια με 1 ποτηρι νερο.Αφου βρασει προσθετουμε λαδι ριχνουμε το κοτοπουλο και το τσιγαριζουμε.Αφου τσιγαριστει κ απο τις δυο μεριες το σβηνουμε με το κρασι.Προσθετουμε νερο οσο ωστε να σκεπασει το κοτοπουλο.Προσθετουμε αλατι πιπερι κ τα υπολοιπα μπαχαρικα κ τα αφηνουμε μεχρι να βρασουν.Οταν ειναι ετοιμο το κοτοπουλο κραταμε το ζωμο μαζι με τα κρεμμυδια.Ξεψαχνιζουμε το κοτοπουλο (οχι πολυ για να μη λιωσει στο ψησιμο) αφηνοντας τα κοκαλα εκτος.Σε μια λεκανιτσα προσθετουμε τις ψιλοκομμενες πιπεριες τον ανιθο τα τυρια το γαλα το κοτοπουλο κ 1 1/2 κουπα τσαγιου απο το ζωμο κ τα ανακατευουμε.
Στρωνουμε σε ενα ταψι λαδωνοντας τα ενδιαμεσα τα 5 φυλλα.Ριχνουμε την γεμιση κ βαζουμε με τον ιδιο τροπο κ τα υπολοιπα 5 φυλλα απο πανω.Κοβουμε την πιτα σε κομματια κ την ραντιζουμε με νερο.
Περιπου μια ωρα στους 190 βαθμους

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.