Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ομελέτα Καλοκαιρινή


3
0


Μερίδες: 1
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Callme_Jessica Callme_Jessi ca
Μια εύκολη ομελέτα όταν πεινάς και θέλεις να φιάξεις κάτι νόστιμο και στα γρήγορα
Ετικέτες:αλμυρό, μπύρα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Ομελέτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Σήμερα λαχτάρησα μια ομελέτα. Φοιτητική. Είχα καιρό, μπορεί και χρόνια, να φάω αβγά. Δεν μου πολυαρέσουν, να που το ζήτησε όμως το αβγό ο οργανισμός μου. Τι να βάλω μέσα;
Σκεφτόμουν σόγια, τζίντζερ και τέτοια, τελικά επικράτησε μια πολύ μεσογειακή άποψη:

Μια μικρή πατάτα κόπηκε σε κυβάκια, ένα κολοκυθάκι έγινε ροδέλες, όπως και μερικά φρέσκα μανιτάρια, έκοψα και μερικά ντοματάκια στη μέση.

Τελειώνοντας και με το κολοκυθάκι -ήμουν τόσο απορροφημένη για να μην κόψω κανένα δάχτυλο, - τι ανακάλυψα νομίζεις;

Μου είχε περάσει η ένταση και ο πονοκέφαλος -αυτή η θολούρα που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι σε έχουν ματιάσει- πράγμα που με έκανε να χαρώ ακόμη περισσότερο. Αν μια ομελέτα πετυχαίνει να με κάνει να χαλαρώνω σε χρόνο μηδέν τότε τι άλλο θέλω;

Εριξα όλα μαζί τα ψιλοκομένα σε ένα τηγάνι, βαριόμουν να τα σοτάρω ένα ένα. Αν έχουν περίπου τον ίδιο όγκο τα κομματάκια δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οταν πήραν χρώμα έριξα και τα ντοματάκια. Χτύπησα 2 αυγουλάκια με λιγο νερό και αλατοπίπερο, πρόσθεσα ψιλοκομένο δυόσμο και μαϊντανό, πρόσθεσα και λίγο τριμένο τυράκι κατσικίσιο, τα έριξα  στα λαχανικά και άφησα την ομελέτα μου σκεπασμένη να ψηθεί για μερικά λεπτά από τη μια μεριά.

Τη γύρισα με το καπάκι του τηγανιού (είναι διαφανές και πολύ μ΄αρέσει γιατί βλέπω τι γίνεται από κάτω) για άλλα 1-2 λέπτα και τη σέρβιρα. Δοκίμασέ τη! Και να σου πω ένα μυστικό, μια μπύρα παγωμένη όπως την πίνουμε εμείς οι Ελληνάρες είναι ότι της πρέπει, αν διψάς.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-07-31 22:26:43
Χαίρομαι που σε έχουμε κοντά μας αγαπητή C. Jess. Θα διαβάζω τις ιστοριούλες σου γιατί κατάλαβα οτι θα έχεις να κάνεις κάτι με το γράψιμο... Είναι αλήθεια????

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.