8 αυγα 2,5 φλιτζανια ζαχαρη 12 φλιτζανια αλευρι αλατινη για ολη την συνταγη(περιπου 2.5 κιλα) 1 φλιτζανι γαλα χλιαρο λιγο αμυγδαλο φιλε 1/2 φλιτζανι χυμο απο πορτοκαλι και ξυσμα 1 φακελακι μαχλεπι 1 ποτηρι καλαμποκελαιο χλιαρο.
μαγια
2.5 φλιτζανια αλευρι απο τα 12 στο συνολο 100 γρ μαγια μπυρας η 4 φακελακια νερο οσο παρει μεχρι να γινει χυλος. και το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.
για το αλημα
κροκο με λαδι ανακατεμενο.
|
κασκινιζουμε το αλευρι και το βαζουμε σε μια λεκανη και ριχνουμε την μαγια που εχει φουσκωσει,κανουμε μαρεγκα τα ασπραδια με την ζαχαρη και μετα ριχνουμε και τους κροκους και μολις ειναι ετοιμο το ριχνουμε και αυτο στο αλευρι και αρχιζουμε το ζυμωμα και σιγα σιγα ριχνουμε το γαλα και τον χυμο και στο τελος το λαδι. μολις ειναι ετοιμο το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει παντα σκεπασμενο,οταν ειναι ετοιμο θα το πατησετε και θα το ξανα βαλετε για φουσκωμα,οταν ειναι ετοιμο τα πλαθουμε και τα βαζουμε στα ταψια μας για να φουσκωσουν και τα αληφουμε και ριχνουμε το αμυγδαλο για να κολλησει. ψηνουμε στους 150 βαθμους για 25 λεπτα στον αερα η χωρις.(εγω ανοιγω τον φουρνο στους 60 βαθμους για 10 λεπτα για να φουσκωσω τα τσουρεκια βαζω την λεκανη στην πορτα του φουρνου. τα τσουρακια εμενα μου βγηκαν 6 μεγαλα.
|
2013-05-04 15:56:23
ναι και θα σου πω πώς έγιναν!
2013-05-03 17:51:46
ναι γινετε ωραια με καλαμποκελαιο κ εγω δεν το περιμενα,150 οχι παραπανω 25 λεπτα ειναι το στανταρ.ωραια και γινοντε αφρατα.περιμενω να μου πεις αν σου αρεσαν.εγω πρεπει να ξανα κανω τα εχω μοιρασει ολα χαχαχαχ.καλη επιτυχια.
2013-05-03 13:21:39
Βάζω βούτυρο, λες να δοκιμάσω με καλαμποκελαιο; Θα ακολουθήσω τη συνταγή σου στο ψήσιμο γιατι τα έψησα στους 170-180 για 25΄λεπτά και παραψηθήκανε λίγο