Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

ρυζογαλο


3
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo antin antin
πολυ γευστικο!!
Ετικέτες:γλυκο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

7 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ ή νυχάκι
1 φλιτζάνι νερό
6 φλιτζάνια γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές στης σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλάουρ + 2 βανίλιες
κανέλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ρύζι να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό. Αφαιρούμε από τα 6 φλιτζάνια γάλα 1/2 φλιτζάνι και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Σε χαμηλή θερμοκρασία το αφήνουμε να βράσει 9 με10 λεπτά. Στο 1/2 φλιτζάνι γάλα κρύο που έχουμε κρατήσει διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου ή το κορνφλάουρ με τις βανίλιες και στη συνέχεια το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μην περιμένετε να πήξει πολύ τώρα αλλά μετά μόλις μπει στο ψυγείο. Το μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με τη κανέλα αμέσως για να μη κάνει κρούστα. Μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζουμε στο ψυγείο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.