Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μηλοπιτάκια


4
0


Μερίδες: Περίπου 35
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo athanasia athanasia
Δεν ξέρω αν είναι αμαρτωλά, λόγω του μήλου... πάντως είναι κολλητικά... τουλάχιστον για μένα και για τα άτομα που τα δοκίμασαν...
Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Ζύμη: 1 φλ. ρετσίνα, 1 φλ. ηλιέλαιο, 500 γρ αλεύρι, 2 κ.γ. baking powder

Γέμιση: 2 κόκκινα μήλα, 2 κ.σ. καρύδια κοπανισμένα, 2 κ.σ. σταφίδες σουλτανίνα, 2 κ.σ. γαλέτα κοπανισμένη ή και φρυγανιά τριμμένη, 2 κ.σ. ζάχαρη, 1 πρέζα κανέλλα, 1 πρέζα γαρύφαλλο, ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον τρίφτη. Βάζουμε το τριμμένο μήλο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το χέρι.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τη ρετσίνα, το baking powder και ανακατεύουμε προσθέτωντας σιγά σιγά το αλεύρι. Δουλεύουμε τη ζύμη ώσπου να ξεκολλά τελείως από τα τοιχώματα της λεκάνης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιου. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με το χέρι και προσθέτουμε στο κέντρο 1 κ.γ. από τη γέμιση. Διπλώνουμε τη ζύμη και πιέζουμε τις άκρες να ενωθούν. Τοποθετούμε σε σκέτη λαμαρίνα και ψήνουμε όσο να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά, στους 220 βαθμούς. Τοποθετούμε σε πιατέλακαι όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με την άχνη και την κανέλλα.


Σημείωση:
1. Όσον αφορά το γαρύφαλλο είμαι πολύ προσεκτική στην ποσότητα γιατί έχει πολύ έντονη γεύση. Στην κανέλλα είμαι περισσότερο γενναιόδωρη.
2. Έχετε υπόψην σας, όσοι δοκιμάσουν τη συνταγή ότι η ζύμη είναι πολύ ελαστική. Επίσης να θυμόμαστε πάντα ότι η ποσότητα για το αλεύρι είναι ενδεικτική, μιας και αλεύρι με αλεύρι διαφέρει.
3. Προσωπικά έχω κάνει πειράματα με την γέμιση. Δοκίμασα την ίδια ζύμη με ταχίνι, με σοκολάτα, με τυρί και ήταν εξίσου ωραία.
4. Η ποσότητα είναι ενδεικτική και για τις μερίδες αφού εξαρτάταται πάντα από το πόσο μεγάλα ή μικρά θα γίνουν τα μηλοπιτάκια.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.