Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μανιταρόπιτα


7
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo vana vana
Απλή και νόστιμη ακόμη και κρύα.
Ετικέτες:αλμυρό, πίτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κονσέρβες μανιτάρια κομμένα
1 φύλλο σφολιάτας
1 φλ. ένταμ
1 φλ. κασέρι
1/2 φλ. γκούντα
1/2 φλ. φέτα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι, πιπέρi
3 αυγά
1 κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
1, Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

2. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά μόνα τους και μετά προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια.
Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό που θα βγάλουν τα μανιτάρια. Ο πάτος του τηγανιού μας να είναι στεγνός, αλλιώς θα μαλακώσει η σφολιάτα.

3. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτα στο ταψάκι μας.
Ρίχνουμε μέσα στα μανιτάρια τα τυριά ,τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω στη σφολιάτα, να μην πάει μέχρι την άκρη και βγει έξω με το ψήσιμο. Κοιτάζουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού για να ψηθεί ομοιόμορφα.

4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.