Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κουραμπιέδες


2
0


Μερίδες: αρκετες
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 26 '
User Photo melaxrino melaxrino
Εχω φτιαξει πολλες συνταγες με κουραμπιεδες αλλα η συγκεκριμενη ηταν η καλυτερη..
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γρ.βουτυρο αγελαδος στο βαζακι παγωμενο
  • 130 γρ.ζαχαρη αχνη
  • 1 βανιλια
  • μισο σφηνακι κονιακ
  • 1 κουτ.γλυκου εξω εξω μπεικιν παουντερ
  • 1 κιλο αλευρι γαλανο κοσκινισμενο
  • 1 + μιση κουπα αμυγδαλο ψημενο χοντροκομμενο   {τα στρωνουμε σε λαδοκολλα και ψηνουμε για 8' στους 160 στις αντιστασεις..αφηνουμε να κρυωσουν και επειτα τα χοντροκοβουμε}                           

  •        ΓΙΑ ΡΑΝΤΙΣΜΑ: ανθονερο
  •                             + 2 σακουλακια ζαχαρη αχνη
Βαζουμε στο μιξερ με τον γαντζο το βουτυρο-αχνη-βανιλια και χτυπαμε στην δυνατη ταχυτητα για 20'..ριχνουμε σε μπολ το αλευρι-μπεικιν και ανακατευουμε..χαμηλωνουμε το μιξερ στην τελευταια ταχυτητα και ριχνουμε σταδιακα το αλευρι και συνεχιζουμε το χτυπημα..επειτα ριχνουμε το κονιακ και ανακατευουμε καλα για 7'..τελος ριχνουμε το αμυγδαλο κ μολις ανακατευθει στην ζυμη σταματαμε το μιξερ..η ζυμη πρεπει να εχει γινει σαν πλαστελινη..στρωνουμε λαδοκολλα στο ταψι,πλαθουμε σε μπουκιες και προσεχουμε να εχουν περιπου το ιδιο μεγεθος..τους παταμε λιγο απο πανω και ψηνουμε στους 170 στις αντιστασεις στην μεσαια σχαρα για 18'..δεν τους αφηνουμε να παρουν χρωμα..βγαινουν σχεδον λευκοι..οταν ψηθουν τους βαζουμε σε σχαρα,ραντιζουμε με το ανθονερο και τους αφηνουμε να κρυωσουν καλα..επειτα τους βαζουμε σε μπολ με τις 2 αχνες..τους αφηνουμε το λιγοτερο 6 ωρες στην αχνη και επειτα σερβιρουμε..

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.