Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μακαρόνια με κοτόπουλο


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mariagalani mariagalani
Σήμερα δημιούργησα μ' ό,τι βρήκα στο ψυγείο!!! Για την συνταγή χρησιμοποίησα 6 σουβλάκια κοτόπουλου (απλά, έκοψα στην μέση τα έτοιμα κυβάκια). Σαν ποσότητα είναι περίπου όση 1/2 στήθος κότας. Τα porto bello τα είχα γι' αυτό και τα έβαλα αλλά οποσδήποτε οποιοδήποτε μανιτάρι ταιριάζει. Δοκιμάστε και πείτε μου πως σας φάνηκε!!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο μακαρόνια (εγώ χρησιμοποίησα σπαγγέτι)
1/2 στήθος κότας σε μικρά κομματάκια
2 μανιτάρια porto bello σε λεπτά φετάκια
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πάπρικα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 κύβο κότας
1/2 - 1 κρέμα γάλακτος
1/2 κ.σ. corn flour
παρμεζάνα
Σε κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, ροδίστε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Σβήστε τα με το κρασί, αφήστε το λίγο να εξατμιστεί και προσθέστε 1 κούπα ζεστό νερό και τον κύβο. Χαμηλώστε το μάτι κι αφήστε το σε μέτρια φωτιά να γίνει για 30'-35'.
Σε μικρό τηγανάκι τσιγαρίστε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια με το σκόρδο για λίγα λεπτά και προσθέστε τα στο κοτόπουλο τα τελευταία 10'. 
Πέντε λεπτά πριν γίνει η σάλτσα ρίξτε την κρέμα κι αφήστε λίγο να βράσουν όλα μαζί. Η σάλτσα θα είναι πολύ αραιή, γι' αυτό έριξα το corn flour διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό.
Βράστε τα μακαρόνια, σουρώστε τα και ρίξτε άφθονη παρμεζάνα. Περιχύστε με την σάλτσα κι είναι έτοιμα

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.