Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τούρτα γενεθλίων


8
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mima mima
Την έφτιαξα για τα γενέθλιά μου στις 14 Αυγούστου και άρεσε σε όλους. Εκτός από το παντεσπάνι που το έψησα μόνη μου, οι κρέμες ήταν στιγμής. Εύκολη και γρήγορη.
Ετικέτες:γλυκό τούρτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Παντεσπάνι
6 αβγά
1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1,5 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες

Κρέμες
1 φακελάκι κρέμα για μιλφέιγ (Γιώτης)
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα (Γιώτης)
1/2 πακέτο κούκις με κομματάκια σοκολάτα
1 σακουλάκι σκουλικάκι

Σαντιγί
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
1 βανίλια

Σιρόπι για το παντεσπάνι
2 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα νερό
1 σφηνάκι κονιάκ

1 κουβερτούρα ή σοκολάτα

Το παντεσπάνι μπορούμε να το ψήσουμε (και είναι καλύτερα γιατί κόβεται πιο εύκολα) από την προηγούμενη μέρα.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μαζί για 4-5 λεπτά. Σε ένα ταψάκι Νο30 στρώνουμε χαρτί αντικολλητικό (μόνο στον πάτο). Αν έχουμε τσέρκι απλά το ντύνουμε με αλουμινόχαρτο για να μην φύγει η ζύμη. Αδειάζουμε το μίγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 20 λεπτά. (Στα 20 λεπτά μπορείτε να δείτε αν ψήθηκε, δεν ανοίγουμε όμως τον φούρνο καθόλου μέχρι τότε).

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και ξεκολλάμε αμέσως το χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπορούμε να το κόψουμε. Αν δεν το κόψουμε την ίδια μέρα, το τυλίγουμε σε μεμβράνη, όταν κρυώσει καλά, και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μετά από 2-3 μέρες.

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση και μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε ο κονιάκ.

Ετοιμάζουμε την σαντιγί για να την αφήσουμε να κρυώσει στο ψυγείο, για να στρώνεται καλύτερα. Χτυπάμε το μόρφατ για 4-5 λεπτά στο μίξερ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την βανίλια. Χτυπάμε να ενωθούν και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να καλύψουμε την τούρτα.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους με ένα μεγάλο μαχαίρι ή με κλωστή. Τραβάμε σε ένα πιάτο τους δύο πάνω δίσκους. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε σιρόπι στο παντεσπάνι να μουσκέψει καλά. Χτυπάμε την κρέμα μιλφέιγ, ρίχνουμε μέσα το σκουλικάκι, ανακατεύουμε και στρώνουμε στο παντεσπάνι.
Βάζουμε από πάνω τον τελευταίο δίσκο που κόψαμε, γυρίζοντας την πλευρά που ήταν από πάνω στο ψήσιμο να ακουμπάει στην κρέμα, για να έχουμε το τρυφερό μέρος ακάλυπτο, για να το σιροπιάσουμε καλά.
Σπάζουμε τα κούκις σε ένα μπολάκι και τους ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από το σιρόπι. Χτυπάμε την κρέμα σοκολάτα, ανακατεύουμε μέσα τα κούκις και στρώνουμε πάνω από το παντεσπάνι.
Βάζουμε τον τελευταίο δίσκο από το παντεσπάνι, σιροπιάζουμε καλά (μπορεί να μας μείνει σιρόπι δεν πειράζει) και στρώνουμε από πάνω την σαντιγί που έχουμε στο ψυγείο.
Με ένα μαχαίρι ξύνουμε από την κουβερτούρα ή τη σοκολάτα λωρίδες και τις τοποθετούμε από πάνω στο κέντρο ένα βουναλάκι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2012-08-21 18:54:41
Χρόνια πολλά Mima! :-)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.