Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πιροσκί


12
0


Μερίδες: 14
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo apapsa apapsa
Χτες το βράδυ μου καρφώθηκε στο μυαλό να φτιάξω πιροσκί, κάτι που θεωρούσα ιδιαιτέρως δύσκολο, αλλά που αποδείχθηκε πανεύκολο. Και πολύ χάρηκα γιατί τα πιροσκί ήταν πετυχημένα, σαν αυτά που αγοράζουμε απέξω. Επειδή δεν είχα πολλά λουκάνικα, έφτιαξα και μερικά με φέτα (απλώς την θρυμμάτισα με ένα πηρούνι) και οφείλω να ομολογήσω ότι αυτά μου άρεσαν πιο πολύ από τα κλασικά με το λουκάνικο.
Ετικέτες:πιροσκι, τυρί, λουκάνικο, ρωσική κουζίνα, ποντιακά, πισία, φέτα, πατάτα, piroski Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα χλιαρό γάλα φρέσκο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (4.5 γρ)
  • 1/2 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • μπόλικο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 5 λουκάνικα φρανκφούρτης, κομμένα στην μέση
Χτυπάμε ένα αυγό και ρίχνουμε το μισό (με το μάτι) μέσα σε ένα μπολάκι.

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Φτιάχνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το βούτυρο και το χλιαρό γάλα.

Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.

Όταν φουσκώσει, το χωρίζουμε σε δέκα μπαλάκια (εμένα μου βγήκαν περισσότερα).

Παίρνουμε ένα-ένα τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Βάζουμε ένα λουκάνικο στο κέντρο και διπλώνουμε τις δυο άκρες. Μετά πιάνουμε την μια πλευρά και την τυλίγουμε και συνεχίζουμε μέχρι να τυλιχτεί όλο το λουκάνικο.
Βρέχουμε την ακρούλα με λίγο νερό για να κολλήσει και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.

Μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο και βάζουμε την φωτιά να κάψει (το μάτι της κουζίνας μου φτάνει μέχρι το 9 και όταν έκαψε το κατέβασα στο 5 για να ψηθούν και μέσα τα πιροσκί και όχι μόνο απ' έξω). Ρίχνουμε 2-2 τα πιροσκί για να τα ελέγχουμε. Τα γυρίζουμε και τα βγάζουμε όταν πάρουν το χαρακτηριστικό χρώμα των πιροσκί.

Βγάζοντας τα τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.