Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κολοκυθοκεφτέδες


10
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima
Τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή, βρίσκονται σε αφθονία και προκαλούν για εξευρεύνηση στη γεύση τους. Άλλη μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες για δοκιμή και συνοδευτικό ούζου. Δεν έχω φωτογραφία γιατί χάλασε το κινητό μου. Αν κάποιος τα φτιάξει και στείλει φωτογραφία θα την ανεβάσω. Με την προσθήκη αβγών θα γινόταν και πολύ ωραία πίτα.
Ετικέτες:αλμυρό νηστήσιμο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Finger Food
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

7 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους (ούτε τα πολύ μικρά που βάζουμε με το κρέας, ούτε τα μεγάλα που παίρνουμε για τηγάνι)
2 μέτριες μελιτζάνες άσπρες (δεν έχουν σπόρια και έχουν είναι πιο σφιχτές από τις άλλες)
3 μεγάλα κρεμμύδια
250 γρ. πατάτες (μπορεί να είναι μια μεγάλη)
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊδανό
1/2 ματσάκι δυόσμο (αν δεν βρείτε φρέσκο βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ξερό)
1 κ.σ. ρίγανη
1 ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για να αλευρώσουμε
λάδι για τηγάνι
Καθαρίζουμε την πατάτα, την κόβουμε σε 6 κομμάτια και την βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά. Την στραγγίζουμε και την αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει και να κρυώσει.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την λεπτή πλευρά του, μέσα σε ένα σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από την φλούδα και τις τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά του. Τις βάζουμε μαζί με το τριμένο κολοκύθι και αλατίζουμε καλά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στο μούλτι, να γίνουν μικρά κομματάκια, όχι να βγάλουν ζουμί. Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το μαϊδανό και τον δυόσμο και τα ρίχνουμε στο κρεμμύδι. Κόβουμε την ντομάτα στη μέση, βγάζουμε τα σπόρια και την τρίβουμε στον τρίφτη. Την βάζουμε σε ένα μικρό σουρωτήρι να στραγγίσει λίγο και την ρίχνουμε στα κρεμμύδια με τα μυρωδικά.
Τρίβουμε μέσα στο μπολ από την λεπτή πλευρά και την πατάτα μας.
Στίβουμε καλά τα κολοκύθια με την μελιτζάνα που έχουμε αλατίσει και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα. Αλατωπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Το μίγμα μας είναι δεμένο, δεν χρειάζεται αλεύρι για να πήξει.
Το αφήνουμε 15 λεπτά για να ενωθούν τα αρώματα.
Βάζουμε λάδι (2 δάχτυλα περίπου) σε ένα αντικολητικό τηγάνι. Βάζουμε αρκετό αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε μιγμα μέσα στο αλεύρι. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα κάνουμε λεπτά, να τηγανιστούν καλά και γρήγορα και να μην τραβήξουν πολύ λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Αν νηστεύουμε τα τρώμε με ντοματούλα και αγγουράκι. Αν όχι σερβίρουμε με δροσερό γιαούρτι και ντομάτα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.