Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ψωμί


7
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo vana vana
Αποφάσισα να κάνω ψωμί με τα χεράκια μου. Τελικά έβαλε και η μαμά μου τα χεράκια της γιατί δεν είχα άλλο κουράγιο. Ευχαριστώ μαμά.
Ετικέτες:ψωμί Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό αλεύρι <<ζυμωτό>>
4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια κοφτά αλάτι
 νερό
2,5 φακελάκια μαγιά
1. Ρίχνουμε τα 2 αλεύρια σε μια λεκάνη, ανοίγουμε μια λακούβα και ρίχνουμε το αλάτι, τη μαγιά και λίγο χλιαρό νερό.

2. Ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε να ρίχνουμε χλιαρό νερό. ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ. Πόσο το μισώ αυτό το <<όσο πάρει>>.

3. Μόλις δούμε ότι δεν κολλάει στα χέρια το βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε για 10 λεπτά . Θα γίνει λείο και απαλό.

4. Ανάβουμε το φουρνο στους 50 βαθμούς και τον σβήνουμε . να μην καίει πολύ.

5. Πλάθουμε 2 καρβελάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι (Νο 36).

6. Τα αφήνουμε στο σβηστό φούρνο για μια ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Θα βάλετε δηλαδή 2 καρβελάκια που δεν ακουμπάν το ένα το άλλο και θα δείτε σε 1 ώρα 2 τεράστια καρβέλια που θα πιάνουν όλο το ταψί.

7. Ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 3/4 με 1 ώρα. Τα βγάζουμε και τα τυλίγουμε σε καθαρές πετσέτες μέχρι να κρυώσουν.

8. Αν προλάβετε φωτογραφήστε τα.

Σχόλια

User Photo Averel Averel
2013-03-26 17:20:50
λοιπον, επειδή την πάταγα στην αρχή, εβαζα λιγο νερο παραπανω... μετα εβαζα αλευρι.. μετα ηθελε και άλλο νερο κλπ. Το οσο παρει.. βαζουμε νερο [βαρος=ογκο στο νερο] ισο με το μισο του βαρους του αλευριου. Δηλαδη 1 κιλο αλευρι μισο λιτρο νερο/ το αλλο με τις πετσετες... Τα χερια να εχετε πλυνει καλα.. και να μην μυριζουν κολωνια, μια φορα την πατησα και ειχε μια αμυδρη γευση αρωματος, adidas αποσμιτικο για αθλητες
User Photo mima mima
2012-06-09 10:49:55
Προσοχή οι πετσέτες να μην μυρίζουν μαλακτικό. Την έχω πατήσει. Καλοφάγωτο. Μοσχομύρισε.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.