Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπουγάτσα νηστίσιμη


13
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo nikmauro nikmauro
Μπουγάτσα νηστίσιμη σαρακοστής
Ετικέτες:mpugatsa, μπυγάτσα, Μπουγάτσα νηστίσιμη, νηστίσιμη Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 βανίλιες
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
  • 2 κουταλιές σούπας βιτάμ
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κατόπιν, ρίχνουμε βροχυδόν το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το βιτάμ λιωμένο και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κρέμα.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
  • Γυρίζουμε τις άκρες γύρω γύρω. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα.

Σχόλια

User Photo nikmauro nikmauro
2012-04-02 10:29:49
αμα δεν σας αρέσει το λεμόνι στα γλυκά το αφαιρείτε

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.