Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μηλόπιτα σκεπαστή


10
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Μίνα Μίνα
Μια κάπως περίεργη μηλόπιτα σκεπαστή με φύλλο σφολιάτας.
Ετικέτες:σφολιάτα, μηλόπιτα, μπισκότα, γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4-5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους.

1 κρέμα μαγειρικής 200 γρ.(προσοχή οχι ζαχαροπλαστικής γιατί δε δένει τόσο καλά)

Προσωπικά για τη συγκεκριμένη συνταγή προτιμώ τη meggle που βγαίνει ακριβώς σε αυτή την ποσότητα.

1-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές κονιάκ

1 αβγό (βοηθάει στο δέσιμο των υλικών)

4-5 μπισκότα μπτι – μπερ παπαδοπούλου (κατά προτίμηση ολικής ή digestive)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (καλύτερα όχι μαργαρίνη)

Μια χούφτα αμύγδαλα ψιλοτριμμένα αλλά όχι τόσο ώστε να είναι σκόνη.

λίγη κανέλα

προαιρετικά: μια χούφτα σταφίδες μαριναρισμένες σε λίγο κονιάκ

1 σφολιάτα (κατά προτίμηση φρέσκια βλ. Κανάκη αλλιώς ανοίγουμε ζύμη μόνοι μας)

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ειδικό ταψάκι για τάρτα
(αν δεν έχουμε ειδικό ταψάκι δεν πειράζει απλά θα φαίνεται λίγο άδειο αφού δεν θα γεμίσει μέχρι επάνω).
Σωτάρουμε για 3′ τα κομμένα σε κυβάκια μήλα στο βούτυρο ρίχνοντας μια κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά κονιάκ μέχρι να "μαραθούνε".
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μιξεράκι μέχρι να γίνουν σκόνη
(τα μπισκότα βοηθούν τα τραβηχτούν τα υγρά του μείγματος και έτσι να αποφύγουμε το φαινόμενο της άψητης ζύμης στον πάτο του γλυκού)
Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μιξεράκι τόσο ώστε να είναι μέτρια κομμένα και όχι σε μορφή σκόνης.
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρεμα γάλακτος με το αβγό, μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και μια κουταλιά κονιάκ.
Προσθέτουμε στο μίγμα των μήλων τα τριμμένα αμύγδαλα και μπισκότα και αφού δέσουμε με απαλό ανακάτεμα το μείγμα το απλώνουμε στο ταψάκι μας γαρνίροντας από πάνω με το μείγμα της κρέμας γάλακτος.
Σε αυτή την φάση αν αποφασίσουμε να προσθέσουμε και σταφίδα την στίβουμε καλά να στεγνώσει από τα υγρά του κονιάκ και την προσθέτουμε στο μείγμα της μηλόπιτας.
Σπεπάζουμε την μηλόπιτα με την ζύμη που κρέμεται έξω από το ταψάκι μας φέρνοντας τα κομμάτια αυτά να ενωθούν προς το κέντρο.
Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 180 C στον αερόθερμο φούρνο με συνδυασμό αντίστασης από κάτω για περίπου 30΄.

Σχόλια

User Photo paliokoritso paliokoritso
2013-02-10 17:39:47
Έχεις δίκιο,έχουν κάποια κοινά στοιχεία.Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τη δική σου και θα σου πω...ευκαιρία να κάνω και με σφολιάτα τη σκεπαστή.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.