Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τούρτα γενεθλίων


10
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Την έφτιαξα τον Φεβρουάριο που είχε γενέθλια ο γιός μου, η μαμά μου, ο μπαμπάς μου αλλά δεν είχα χρόνο να την γράψω. Πολύ δροσερή και νόστιμη και εύκολη
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το κέικ
4 αβγά
1 βιτάμ
2 κούπες ζάχαρη
1 φαριν απ (αφαιρούμε 2 κουταλιές της σούπας για να βάλουμε κακάο)
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κούπα γάλα

Σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
φλούδα από πορτοκάλι
φλούδα από λεμόνι

Κρέμα 1
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση μιλφέιγ
το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία

Κρέμα 2
2 κουτιά μόρφατ (στο ψυγείο μέχρι να τα χτυπήσουμε)
2 κουτιά ζαχαρούχο
1 βανίλια

1 σακουλάκι χρωματιστό σκουλικάκι
1 σακουλάκι τρούφα γάλακτος
1 κουβερτούρα 250γρ.
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Φτιάχνουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορούμε να το κόψουμε. (Εγώ χτυπάω όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και ψήνω στον αέρα στους 150 βαθμούς για 1 ώρα. Δοκιμάστε με το μαχαίρι πριν το βγάλετε).
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει 7 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση. Προσέχουμε να μην χυθεί.
Σπάζουμε κομμάτια την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να πήξει.
Χτυπάμε τα μόρφατ (που τα είχαμε στο ψυγείο) και μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε και τα ζαχαρούχα και μια βανίλια. Υπολογίζουμε το 1/3 για μια στρώση γέμισης στην τούρτα και το υπόλοιπο για να σκεπάσουμε την τούρτα. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε άλλο μπολ ετοιμάζουμε την κρέμα εκμέκ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε το κέικ που έχει κρυώσει σε τρεις δίσκους. Βάζουμε το κάτω κομάτι στην πιατέλα και με ένα πινέλο βρέχουμε το κέικ.
Από πάνω στρώνουμε την κρέμα με την γεύση εκμέκ.
Βάζουμε το δεύτερο κομμάτι κέικ, βρέχουμε καλά με το σιρόπι. Παίρνουμε το 1/3 από την δεύτερη κρέμα, ανακατεύουμε μέσα την τρούφα γάλακτος και το απλώνουμε πάνω στο κέικ.
Βάζουμε το τελευταίο κομμάτι από πάνω γυρίζοντάς το να έχουμε από πάνω την πλευρά που έχουμε κόψει για να το σιροπιάσουμε καλά και να μην είναι στεγνό.
Σκεπάζουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα που έχουμε κρατήσει, ρίχνουμε το πολύχρωμο σκουλικάκι και με την λιωμένη κουβερτούρα κάνουμε ακανόνιστες γραμμές.
Την αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει για 2 ώρες και μετά την σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2012-03-14 16:36:25
Να τους χαίρεσαι όλους :-)
User Photo admin admin
2012-03-14 12:14:09
good
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2012-03-14 11:35:53
Φοβερή τούρτα! καλά, mima, πρέπει να έφτιαξες μεγάλη ποσότητα αφού όλη η οικογένεια μαζί έχει γενέθλια :-)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.