Σήμερα έφτιαξα μια συνταγή με ρεβίθια,αλλά χρειάστηκα μόνο τα μισά ρεβίθια από αυτά που είχε το σακκουλάκι. Έτσι, για να μην πετάξω τα υπόλοιπα, έφτιαξα και ένα χούμους, για πρώτη μου φορά. Έψαξα στο δίκτυο για μια συνταγή και έπεσα πάνω σε ένα blog που ασχολείται μόνο με το χούμους (!!!) και διατείνεται ότι έχει την καλύτερη συνταγή για χούμους που κυκλοφορεί. Την δοκίμασα και παίζει να έχουν δίκιο :ο)
Ετικέτες:hummus, humus, hummous, ανατολίτικες συνταγές, συνταγές από την Ανατολή, αλοιφές
Αφήνουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ σε νερό να μουλιάσουν.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε και το 1/6 κουταλάκι του γλυκού μαγερική σόδα και ΔΕΝ βάζουμε αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν για μιάμιση ώρα, αφαιρώντας τον αφρό και τις φλούδες που βγαίνουν από τα ρεβίθια.
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και κρατάμε το νερό τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Αλέθουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα σκόρδα, το ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι, το κύμινο και το αλάτι. Τα αλέθουμε ξανά. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
2012-02-22 12:56:03
+ για την αυθεντική παρουσίαση του χούμους, σύμφωνα με την αραβική τεχνοτροπία: αλειμμένο στα πλαϊνά του μπολ σχηματίζοντας "λακκούβα" για το λάδι.
2012-02-22 12:56:03
+ για την αυθεντική παρουσίαση του χούμους, σύμφωνα με την αραβική τεχνοτροπία: αλειμμένο στα πλαϊνά του μπολ σχηματίζοντας "λακκούβα" για το λάδι.
2011-11-28 17:35:51
Επίσης, δοκιμάστε το χούμους με ψιλές λωρίδες από πιπεριά φλωρίνης τουρσί. Δεν παίζεται ο μεζές!