Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Χούμους


11
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 90 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo apapsa apapsa
Σήμερα έφτιαξα μια συνταγή με ρεβίθια,αλλά χρειάστηκα μόνο τα μισά ρεβίθια από αυτά που είχε το σακκουλάκι. Έτσι, για να μην πετάξω τα υπόλοιπα, έφτιαξα και ένα χούμους, για πρώτη μου φορά. Έψαξα στο δίκτυο για μια συνταγή και έπεσα πάνω σε ένα blog που ασχολείται μόνο με το χούμους (!!!) και διατείνεται ότι έχει την καλύτερη συνταγή για χούμους που κυκλοφορεί. Την δοκίμασα και παίζει να έχουν δίκιο  :ο)
Ετικέτες:hummus, humus, hummous, ανατολίτικες συνταγές, συνταγές από την Ανατολή, αλοιφές Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Αλείμματα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ. ρεβίθια

1/2 της κούπας ταχίνι

χυμός από 1 λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/6 μαγερική σόδα

αλάτι

ελαιόλαδο

μαϊντανός
Αφήνουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ σε νερό να μουλιάσουν.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε και το 1/6 κουταλάκι του γλυκού μαγερική σόδα και ΔΕΝ βάζουμε αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν για μιάμιση ώρα, αφαιρώντας τον αφρό και τις φλούδες που βγαίνουν από τα ρεβίθια.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και κρατάμε το νερό τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Αλέθουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα σκόρδα, το ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι, το κύμινο και το αλάτι. Τα αλέθουμε ξανά. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια

User Photo theremina theremina
2012-02-22 12:56:03
+ για την αυθεντική παρουσίαση του χούμους, σύμφωνα με την αραβική τεχνοτροπία: αλειμμένο στα πλαϊνά του μπολ σχηματίζοντας "λακκούβα" για το λάδι.
User Photo apapsa apapsa
2011-11-28 17:35:51
Επίσης, δοκιμάστε το χούμους με ψιλές λωρίδες από πιπεριά φλωρίνης τουρσί. Δεν παίζεται ο μεζές!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.