Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρώσικη σαλάτα


9
0


Μερίδες: 4 για πεινασμένους - 6 νορμάλ!
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo nakupenda nakupenda
Τη φτιάχνει χρόνια τώρα η μαμά μου (που είναι Πολωνέζα, όχι Ρωσίδα) αλλά κάθε φορά την αλλάζει λίγο....αυτή η εκδοχή είναι από τη τελευταία εκτέλεση :)
Έχει λίγη διαδικασία..για την ακρίβεια, η μαμά μου "σπάει" το φτιάξιμο αυτής της σαλάτας σε 2 μέρες! Κυρίως για να κρυώσουν καλά οι πατάτες κ τα αυγά...
Ετικέτες:μαγιονέζα, μουστάρδα, τουρσί, ψυγείο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 μεγάλα ή 3 μέτρια καρότα
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 4-5 αυγά
  • 1 κουτί αρακά πολύ ψιλό
  • 5 μεγάλα τουρσιά
  • 3+ κ.σ.μαγιονέζα
  • 1+ κ.γ. μουστάρδα
  • αλατοπίπερο
  1. Βράζω τις πατάτες και τα καρότα μαζί. Όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζω και τα κόβω σε μικρά κυβάκια.
  2. Βράζω τα αυγά και όταν κρυώσουν τα καθαρίζω και τα κόβω κι αυτά σε κυβάκια.
  3. Αφού τον ξεπλύνω, αφήνω τον αρακά σε ένα σουρωτήρι πάνω από το κουτί του να στραγγίξει καλά τα υγρά.
  4. Καθαρίζω από φλούδες και σποράκια τα τουρσιά και κόβω σε κυβάκια.
  5. Τα βάζω όλα μαζί σε ένα μπωλ.
  6. Ρίχνω μαγιονέζα και μουστάρδα, αλάτι-πιπέρι, ανακατεύω και βλέπω αν θέλω να προσθέσω κι άλλη μαγιονέζα ή μουστάρδα.
  7. Βάζω το μπωλ στο ψυγείο όπου διατηρείται έως 3-4 μέρες - εκτός αν κάποιος βάλει μαγιονέζα light οπότε πρέπει να φαγωθεί την ίδια μέρα, γιατί την επόμενη κάνει τη σαλάτα νερουλάτη...

Σχόλια

User Photo nakupenda nakupenda
2011-11-21 18:04:24
Α ναι κάπαρη βάζει κι ένας οικογενειακός μας φίλος, αλλά εγώ δε τη τρώω μετά από ένα ταξίδι στη Μάλτα...ξέρατε ότι οι Μαλτέζοι την έχουν όπως εμείς τη ρίγανη? για να μη πω όπως το αλάτι...μα σε ΟΛΑ τα φαγητά κάπαρη????!!! Τέλος πάντων, η μαμά μου προτιμά τα τουρσιά από το Lidl, είναι λέει πιο μεγάλα. Χαίρομαι που θα τη φτιάξετε, καλό νιαμνιάμ! φιλάκια*** :-)
User Photo mima mima
2011-11-21 17:34:48
Την ίδια συνταγή φτιάχνει και η μαμά μου και είναι ελληνίδα. Είναι τέλεια. Εμείς βάζουμε και κάπαρη μέσα. Δοκιμάστε τη στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
User Photo apapsa apapsa
2011-11-21 17:25:08
Οπωσδήποτε θα την φτιάξω! Λατρεύω την σπιτική ρώσικη!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-11-21 14:52:31
Ωραία συνταγούλα!!!
User Photo panselin panselin
2011-11-21 13:39:57
Ωραία φαίνεται η συνταγή σου Εύη! Τι είδους τουρσιά βάζει η μαμά σου?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.