Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπανακόπιτα


14
0


Μερίδες: 25 μεγάλα κομμάτια
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Η παραδοσιακή σπανακόπιτα σε μια διαφορετική εκδοχή.  Μετά από διάφορες γευστικές  ιδέες και προτάσεις από την κόρη μου και μια φίλη  που έπεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καταλήξαμε στο αποτέλεσμα που βλέπετε. Ελπίζουμε να σας αρέσει!
Ετικέτες:Ορεκτικό, πίτες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το φύλλο χρειαζόμαστε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 2/3 ποτήρια νερό χλιαρό
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξύδι

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε:
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνιθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)
1/2 κιλό φέτα
250 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια regato τριμμένο
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
λίγο πιπέρι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια.
Τ αφήνουμε απλωμένα στον πάγκο μας να στεγνώσουν δυο - τρεις ώρες.
Βάζουμε σ ένα βαθύ σκεύος, το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το νερό και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα καλύπτοντάς τη  με διάφανη μεμβράνη.

Βάζουμε τα χόρτα σ ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά και τ ανακατεύουμε καλά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα.
Αλείφουμε ένα ταψί κουζίνας με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι.
Ρίχνουμε τη γέμιση, γυρίζουμε τις άκρες προς το κέντρο και καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο με λάδι, ραντίζουμε με λίγο νερό ή σόδα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για μία ώρα.

Εναλλακτικά αν δε θέλετε να κάνετε ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/2 κιλό φύλλο χωριάτικο και ν ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.