Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κουλουράκια πορτοκαλιού


13
0


Μερίδες: 100 μέτρια κουλουράκια
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Γευστικά, εύκολα και με άρωμα πορτοκαλιού!!!
Ετικέτες:Μπισκότα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/4 του ποτηριού κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χτυπάμε για λίγο το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-10-13 15:29:09
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν Τούλα! Προσπαθώ να δίνω πάντα εύκολες και εύγευστες συνταγές για να ικανοποιούν τον ουρανίσκο μας και να μην είναι χρονοβόρες. :-)
User Photo Toula74 Toula74
2011-10-12 22:50:35
Τελικά τα κουλουράκια είναι ΘΕϊΚΑ ! Η γεύση τους είναι απερίγραπτη ! Η εκτέλεση της συνταγής είναι τόσο μα τόσο εύκολη, απλά καταπληκτικά ! Τα έκανα το μεσημέρι, η ζύμη ήταν έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά κι έβγαλα 3 1/2 ταψιά κουλουράκια (132 κομμάτια). Αυτή την στιγμή έχουν μείνει γύρω στα 50 - 60 !!!!!!!! Οι κόρες μου, αλλά και ο άντρας μου τα λάτρεψαν. Και πάλι, ευχαριστώ πάρα πολύ γι΄αυτή την καταπληκτική συνταγή ! Υ.Γ: Τα έκανε τελικά μόνο με ελαιόλαδο και όντως βγήκαν πιο μαλακά !
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-10-11 10:35:11
Τούλα είναι πολύ πολύ εύκολη αυτή η συνταγή. Να τη φτιάξεις και θα δεις ότι δεν θα δυσκολευτείς καθόλου. Γίνονται τραγανά αλλά όχι σκληρά. Αν τα θέλεις λίγο πιο μαλακά αντικατέστησε το ηλιέλαιο με ελαιόλαδο ή βάλε μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο. Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου.
User Photo Toula74 Toula74
2011-10-11 10:31:34
Τέλεια ! Τα κορίτσια μου λατρεύουν τα κουλουράκια με γεύση πορτοκαλιού, αλλά μέχρι τώρα, πάντα τ΄αγοράζαμε από το φούρνο γιατί δεν είχα μπει στον κόπο να ψάξω συνταγή και η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι λίγο να τα κάνω, μην τυχών και μου γίνουν πολύ σκληρά. Λέω να κάνω επιτέλους μια δοκιμή, κι ότι γίνει. Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή. Φαίνεται πανεύκολη !

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Toula74 Toula74
2011-10-17 21:34:33
Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που φτιάχνω τα κουλουράκια σου. Έχουν γίνει τ΄αγαπημένα μας, χα, χα, χα, χα ! Αυτή τη φορά, αφού έκανα την μισή ζύμη όπως το περιγράφεις, στην υπόλοιπη πρόσθεσα και τρούφα σοκολάτας γιατί μας αρέσει ο συνδυασμός προτοκάλι - σοκολάτα. Έγιναν εξίσου πεντανόστιμα, αλλά η τρούφα δεν κατάφερε να αναδείξει την γεύση σοκολάτας. Την επόμενη φορά θα προσθέσω σταγόνες κουβερτούρας ή τριμμένη σοκολάτα γάλακτος για να "καταλάβουμε" και λίγο την γεύση της σοκολάτας. Μαζί με την γεύση πορτοκαλιού θα είναι τρέλα ! ;)
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.