Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τιραμισού


11
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Luz-de-Luna Luz-de-Luna
Η δόση είναι ό,τι πρέπει για ένα ορθογώνιο πυρέξ ή τάπερ (29x20). Μπορεί επίσης να γίνει και μέσα σε φόρμα με έλασμα, αρκεί ο αριθμός των σαβαγιάρ σε μία στρώση να μην διαφέρει δραματικά από αυτόν στο ορθογώνιο σκεύος. Μετρήστε πριν το δοκιμάσετε.
Ετικέτες:τυρί κρέμα, τιραμισού, γλυκό, ελαφρύ, δροσερό, κακάο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 αυγό
  • 1 πακέτο (300 gr) τυρί κρέμα Philadelphia
  • 1 κουτί Morfat
  • 1 ποτήρι (του νερού) ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζανάκι (του καφέ) λικέρ καφέ ή γάλα εβαπορέ με καφέ
  • 2 βανίλιες

1 ως 1½ πακέτα σαβαγιάρ
1 μπωλ δυνατός στιγμαίος καφές, γλυκός με γάλα

σκόνη κακάο ΙΟΝ
Ετοιμάζουμε άφθονο στιγμιαίο καφέ σύμφωνα με τις οδηγίες παραπάνω, και τον αφήνουμε να κρυώνει.

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το αυγό, προσθέτουμε το τυρί Philadelphia, και αφού γίνει σαν κρέμα ρίχνουμε το Morfat, την άχνη, το λικέρ καφέ (ή το εβαπορέ με καφέ) και τις βανίλιες. Χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και αφράτο.
Το βάζουμε στο ψυγείο.

Βουτάμε για 1'' το κάθε σαβαγιάρ μέσα στον στιγμιαίο καφέ, και φτιάχνουμε μία στρώση μέσα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Αν μείνουν κενά, σπάμε κάποια σαβαγιάρ σε μικρότερα κομμάτια και συμπληρώνουμε.
Απλώνουμε από πάνω το μισό μίγμα της κρέμας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για δεύτερη στρώση σαβαγιάρ βρεγμένα στον καφέ, και απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα κρέμας.
Κοσκινίζουμε όλη την επιφάνεια με κακάο ΙΟΝ.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Αν χρειαστεί, για λόγους παρουσίασης, κοσκινίζουμε ξανά με λίγο κακάο τα σημεία που έχουν νοτίσει.

Σχόλια

User Photo Luz-de-Luna Luz-de-Luna
2011-08-12 16:11:52
Προσοχή: όσο περισσότερο μουσκεύουν τα σαβαγιάρ στον καφέ, τόσο περισσότερα υγρά θα αφήσουν αργότερα στο γλυκό και θα χαλάσουν τη συνοχή. Το βούτηγμα πρέπει να είναι στιγμιαίο. Καλή επιτυχία!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.