Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σαλάτα με πληγούρι


11
0


Μερίδες: ανάλογα με την όρεξη
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mima mima
Δεν πρόφτασα ούτε φωτογραφία να βγάλω. Εξαφανίστηκε
Ετικέτες:αλμυρό, νηστήσιμο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Σαλάτες / Με όσπρια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

300 γρ. πληγούρι
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
250 γρ. αρακά
5 καρότα
χυμό από 2 λεμόνια
μαϊδανό
λιαστές ντομάτες
ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
ρίγανη
3 μέτρια κρεμμύδια
Πλένουμε το πληγούρι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό ζεστό νερό, να το σκεπάζει καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Στα 15 λεπτά δοκιμάζουμε και αν τρυπιούνται ρίχνουμε και τον αρακά που θέλει περίπου 10 λεπτά βράσιμο.
Στραγγίζουμε και πλένουμε τα φασόλια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες λεπτές, τα βάζουμε σε ένα μπολ με μπόλικο αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στραγγίζουμε τα καρότα με τον αρακά και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Στραγγίζουμε και το πληγούρι που έχει φουσκώσει και το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι.
Ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε τα υλικά να στεγνώσουν (μόνο για αυτό το λόγο τα βάζουμε στο τηγάνι). Όταν φύγει η υγρασία τα αδειάζουμε σε ένα μπολ ανοιχτό.
Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες κομματάκια (όσες μας αρέσουν και αν δεν  μας αρέσουν δεν τις βάζουμε) και τις ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
Στίβουμε τα λεμόνια.
Τρίβουμε τα κρεμμύδια με το αλάτι και τα ξεπλένουμε καλά.
Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το χυμό από το λεμόνι και ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε λίγο μαϊδανό και συμπληρώνουμε από πάνω. Σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Καλό πάσχα να έχουμε όλοι με υγεία στις οικογένειές μας.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.