Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και μελιτζάνες


10
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 75 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Έχει λίγη φασαρία αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο να φτιάξετε το φαγητό αυτό.
Ετικέτες:Κύριο πιάτο, μοσχάρι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μελιτζάνες φλάσκες
1 1/2 κιλό μοσχαράκι χωρίς κόκκαλα
1/2 κιλό κριθαράκι
300 γραμμάρια τριμμένη φέτα (προαιρ)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 μέτρια ψιλοκομμένα καρότα
3 φύλλα δάφνης
αλάτι - πιπέρι
3 ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες ή ένα 300 γραμμάρια κον κασέ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό
1 κουταλάκι ζάχαρη
3- 4 κόκκους μπαχάρι

Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε σταυρωτά μένα κοφτερό μαχαίρι, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σ ένα ταψί με λίγο λάδι να ψηθούν για 20 λεπτά.
Ροδίζουμε στο λάδι το μοσχάρι και προσθέτουμε, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη,το μπαχάρι και τη σάλτσα ντομάτας.
Αφήνουμε το μοσχαράκι να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε 6 - 8 λεπτά.
Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε πάνω στις ψημένες μελιτζάνες.
Πάνω από το κριθαράκι ρίχνουμε το μοσχάρι και ολοκληρώνουμε το φαγητό με τη φέτα.
Σκεπάζουμε το φαγητό και το ψήνουμε 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.



Σημ: Αν το μοσχαράκι έχει μείνει μόνο με τη σάλτσα, προσθέτουμε μισή κούπα νερό για να μη στεγνώσει το φαγητό.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.