Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο


4
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 50 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo neraida neraida



Μια πίτα εύκολη και πεντανόστιμη!!!!
Ετικέτες:Αλμυρό, ορεκτικό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για την πίτα

  • 400 γρ. κολοκυθάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ.τσαγιού τριμμένη φέτα
  • 1/2 φλιτζ.τσαγιού γραβιέρα τριμμένη πικάντικη
  • 1 φλιτζ.τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο+2 κ.σ για το λάδωμα του ταψιού
  • 1 κ.γ. δυόσμος ξερός τριμμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Για την κρούστα

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκυθάκια σε φέτες
2 πιπεριές φλωρίνης σε ροδέλες
1 αυγό χτυπημένο
3/4 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλιτζ.τσαγιού γραβιέρα τριμμένη πικάντικη


             




Πίτα
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να στραγγίξουν. Τα στίβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την φέτα, τη γραβιέρα, το καλαμποκάλευρο, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα των κολοκυθιών.

Κρούστα
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσατίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και απλώνουμε τα λαχανικά στην επιφάνεια της πίτας.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αυγό, το γάλα και τη γραβιέρα και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά μέχρι η κρούστα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.