χτυπαω το βουτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψει τη μπανανα το γιαουρτι τους κροκους ,λιγο αλατι.
χτυπαω τα ασπραδια με τις 6 κουταλιες ζαχαρη να γινουν μαρεγκα.ανακατευω τωρα σιγα σιγα ολα τα υλικα και ριχνω λιγο λιγο το αλευρι με το μπεκι και τη βανιλια.τα βαζω σε βουτυρωμενη φορμα και ψηνω στους 160 γι 35-40 λεπτα.ετοιμαζω την κρεμα γιωτης
οταν κρυωσει το κεικ ξεφορμαρω το κοβω στη μεση και το γεμιζω με κοματια μπανανας και την κρεμα . αν περισεψει κρεμα την στρωνω και απο πανω
2011-02-20 15:42:31
και βεβαια υπαρχει η γευση μπανανας ειναι απο εκεινες τις κλασικες κρεμες τις γιωτης που τις φτιαχνεις με ζεστο γαλα γιατι στις πιο καινουργιες συσκευασιες με κρυο γαλα δεν εχω δει μπανανα.τωρα για την καραμελα δεν ξερω μια δοκιμη θα μας πει εγω την εχω φτιαξει και με βανιλια με λιγο λικερ μπανανα βγηκε το ιδιο καλη.η μπανανα που βαζουμε στη ζυμη πρεπει να ειναι πολυ ωριμη για να λιωνει με το χτυπημα στο μιξερ αλλιως την λιωνεις εσυ με ενα πιρουνι.
2011-02-20 14:35:42
πιστευω οτι αν δε βρουμε κρεμα με γευση μπανανας,μπορουμε να βαλουμε κρεμα με γευση καραμελας!!!
2011-02-20 11:19:56
Δειχνει πολυ οραιο το γλυκο, θα το δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια. Η μπανανα που μπαινει στην ζυμη, πρεπει να την λιωσουμε? Υπαρχει κρεμα Γιωτης με γευση μπανανας?