Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μανιταρόπιτα


8
0


Μερίδες: 1 εως 20 κομματια περιπου
Χρόνος ετοιμασίας: 150 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo katsaroliaki katsaroliaki
λατρευω τα μανιταρια και μετα απο πολλες αλχημιες σας δινω μια λατρεμενη συνταγουλα μου!ευχομαι να την λατρεψετε οσο εγω και οι δικοι μου!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

(αναλογα ποσο μεγαλη θελετε να κανετε την πιτα προσαρμοζετε και τα υλικα,τα υλικα που σας δινω ειναι για ενα μεγαλο ταψι και πιθανον να σας περισεψει λιγη ζυμη)
για την ζύμη:
  1. 750 γρ. αλευρι μαλακο
  2. 400 γρ γιαουρτι αγελαδος
  3. μισο ποτηρακι του κρασιου λαδι
  4. λιγο αλατι κ ελαχιστη ζαχαρη
  5. νερο οσο παρει για να γινει μια ελαστικη ζυμη
για την γεμιση:
  1. μισο κιλο μανιταρια φρεσκα πλευρωτους
  2. μισο κιλο μανιταρια μεγαλα τα λευκα
  3. 3/4 τριμενα τυρια αναλογα εσεις τι θελετε(εγω εβαλα γραβιερα κρητης γλυκια και κεφαλογραβιερα κρητης)
  4. 3/4 αλλαντικα κομμενα σε μικρα κομματακια αναλογα εσεις τι θελετε(εγω εβαλα γαλοπουλα καπνιστη,μορταδελα,ελαχιστον μπεικον,καπνιστο χοιρινο)
  5. 500γρ γαλα ή κρεμα γαλακτος(με το γαλα απλα δεν γινεται πολυ βαρυ και δεν σε λυγωνει)
  6. λιγο πιπερι
για την ζύμη:ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι κ στο τελος βαζουμε λιγο λιγο το νερο μεχρι να γινει μια ελαστικη ζύμη.Την τυλιγουμε σε μια μεμβράνη και την βαζουμε στο ψυγείο για περιπου 1 ωρα.
για την γεμιση:καθαριζουμε καλα τα μανιταρια μας και τα κοβουμε σε κομματια και τους βάζουμε και λιγο πιπερι.Στην συνεχεια τα σοταρουμε λιγο σε αντικολλητικο τηγάνι με ελαχιστο λαδι μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.Στην συνεχεια ριχνουμε τα κομμενα αλλαντικα απο πανω και τα σοταρουμε ολα μαζι για κανα 10λεπτο.Στο τελος ριχνουμε το μισο γάλα ή την κρεμα γαλακτος  και σβηνουμε την φωτια.
Ετοιμασια:χωριζουμε την ζυμη σε ισα μερη αναλογα ποσεσ στροσεις θελετε να βαλετε.Εγω την εκανα με 4 φυλλα.Χωριζουμε λοιπον την ζυμη και ανοιγουμε το φυλλο,καλο ειναι το κατω κατω να ειναι λιγο πιο χονδρο απο τα υπολλοιπα.Οταν ετοιμασεται το 1ο φυλλο λαδωνετε καλα το ταψι κ βαζετε το φυλλο.Επειτα το τρυπατε λιγο και βάζεται μια δοση απο τα τριμμενα τυρια και απο πανω μερος απο το μειγμα των μανιταριών και παλι λιγο απο τα τυρια και ριχνεται λιγο γαλα.Σκεπαζεται με ενα φυλλο και επαναλαμβανεται την ιδια διαδικασια μεχρι να σας τελειωσουν τα φυλλα.Το τελευταιο φυλλο το αλλειφεται με λιγο βουτυρο και το χαρασεται ελαφρα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200-180 πανω κατω για περιπου 40 λεπτα,μεχρι να ροδισει το φυλλο σας.
καλη απολαυση!!!

Σχόλια

User Photo katsaroliaki katsaroliaki
2011-02-17 00:52:50
mima mou dn to exw dokimasei alla pistevw oti mporeis.i zumi einai tetoia pou mporei na ginei k san tarta arkei na kaneis pio paxu to fullo.kai an theleis mporeis na tin kaneis kai skepasti!an kaneis tin dokimi pes mou!pantws mou edwses mia teleiaaa ideaaaaa!!!!;))))
User Photo mima mima
2011-02-16 18:06:05
Μπορώ να την κάνω σαν τάρτα;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.