Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Προφιτερόλ


14
0


Μερίδες: 19
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vana vana
Έχω ξαναγράψει προφιτερόλ αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό και πιο ελαφρύ. Οι δικοί μου προτιμούν το πιο βαρύ.
Ετικέτες:γλυκό, προφιτερόλ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Πάστες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

19 σαβουαγιάρ

1 μόρφατ
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

1 γάλα νουνού
2 κούπες ζάχαρη
3,5 ποτήρια νερό
2 κουταλιές βιτάμ
6 κουταλιές σούπας κακάο
1 sante ή 80 γρ. άνθος αραβοσίτου

αμύγδαλο τριμμένο
1. Χτυπάμε τη μόρφατ , την άχνη και τη βανίλια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

2. Στην κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το βιτάμ, το κακάο, τη βανίλια, το νερό και το γάλα (κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου).

3. Πριν ρίξουμε στα υπόλοιπα υλικά το γάλα και το άνθος, βγάζουμε ένα ποτήρι από το κακάο που έλιωσε για να βουτήξουμε τα σαβουαγιάρ.

4. Στα μπωλ βάζουμε τα σαβουαγιάρ βουτηγμένα στο σιρόπι και κομμένα στα δύο.

5. Ρίχνουμε το άνθος στην κατσαρόλα αφού την ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

6. Πάνω από τα σαβουαγιάρ ρίχνω αμύγδαλα καβουρδισμένα,
μια κουταλιά άσπρη κρέμα και από πάνω κρέμα κακάο. Από πάνω αμύγδαλα ξανά ή σταγόνες σοκολάτας.

7. Εγώ έβαλα ανάποδα τις κρέμες και μόλις τώρα το ανακάλυψα. Το φάγαμε πάντως.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.