Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πατάτες ογκρατέν


11
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 85 '
User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
Πατάτες ογκρατέν. Πανεύκολη και νοστιμότατη συνταγή
Ετικέτες:πατάτες, αλλαντικά, φούρνος, φούρνου, au gratin Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • Οκτώ πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες για αρκετή ώρα ώστε να είναι μαλακές
  • Ενα κιλό γκούντα η γραβιέρα τριμμένη
  • Κρεμά γάλακτος
  • Δυο αυγά
  • Μανιτάρια ψιλοκομμένα.
  • 16 φέτες παριζα
  • Βούτυρο λίγο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προσθέτουμε ότι άλλο θέλουμε, π.χ. πιπεριες ψιλοκομμένες αφού τις σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο ώστε να μαλακώσουν, κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες φέτες και σοταρισμένο.
μπορούμε να βάλουμε αντί για πάριζα ότι άλλο αλλαντικό θέλουμε.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες αφού τις έχουμε βράσει ώστε να είναι μαλακές.
  • Κάνουμε μια επάλειψη το ταψί με βούτυρο,και τοποθετούμε μια στρώση πατάτες.
  • Πάνω από τις πατάτες τοποθετούμε τις φέτες αλλαντικού που διαθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος τυριά τριμμένα.
  • Βάζουμε μια στρώση ακόμα πατάτες κατόπιν πάλι αλλαντικά, μανιτάρια και τυριά.
  • Ζεσταίνουμε την κρεμά γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, χτυπάμε μέσα 2 αυγά και ρίχνουμε τριμμένο τυρί.
  • Περιχύνουμε το ταψί μας και το βάζουμε στο ψυγείο αν είναι δυνατόν για όλο το βράδυ.
  • Την επόμενη το βάζουμε στο φούρνο για μια με μια μίση ώρα περίπου στους 170 βαθμούς.

Καλή σας όρεξη.

Σχόλια

User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-08 15:03:20
Υπολογιζω την κρεμα γαλακτος στα 500 γρ.περιπου γιατι πρεπει να καλυπτει ολο το ταψι. Καλο ειναι το βραδυ να μεινει το ταψι στο ψυγειο ωστε να απορροφηθει καλα απο την πατατα η κρεμα γαλακτος. Εγω βαζω και μερικα κομματια βουτυρου προτου το βαλω στο φουρνο. Σας ευχομαι καλη ορεξη.
User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-08 14:56:28
H κρεμα γαλακτος πρεπει να ειναι 500 γρ. γιατι πρεπει να καλυπτει καλα ολο το ταψι, οσο για μανιταρια ενα μεσαιου μεγεθους κουτι μανιταρια συνηθως χρησιμοποιω απο το σουπερ - μαρκετ, οχι φρεσκα μανιταρια. Τα φρεσκα μανιταρια πρεπει να καθαριστουν και να σωταριστουν σε φρεσκο βουτυρο, εγω θα προσεθετα και ψιλοκομμενο κρεμμυδι ισως και ανιθο, η μαγειρικη εξαλου χρειαζεται πολυ φαντασια. Γεια σας και παλι χρονια πολλα. Μαρια
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2011-01-08 13:24:46
Και αφού έκανα το πρώτο λάθος με τα μπιφτέκια σου....είπα να το επαναλάβω!!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-01-07 22:49:54
Πόση κρέμα γάλακτος βάζεις και πόσα μανιτάρια για αυτή την ποσότητα πατάτες;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.