Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας


7
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo mata mata
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!  Δοκιμάστε το και θα με δικαιώσετε!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 κιλα μοσχαρι ποντικι
  • 2-3 λεμόνια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 10 μπαχαράκια
  • μία πρέζα ρίγανη
  • 2-3 σταγόνες tabasco prasino
  • λίγο μίγμα μπαχαρικών για ψητά σχάρας
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκο αρετσίνωτο κρασί ή κοκκινέλι
  • 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • νερό να σκεπάζει το κρέας
  • αλατι
  • πιπερι
  • 1 πρασινη πιπεριά κομμενη σε ράβδους
  • Βάζουμε το λάδι σε χύτρα ταχύτητας να κάψει
  • ρίχνουμε το κομμένο κρέας σε μερίδες να σωταριστεί
  • ρίχνουμε την πιπεριά να σωταριστει χωρις να μαυρισει
  • προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά εκτος του tabasco
  • σβήνουμε με το κρασί
  • αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί
  • ρίχνουμε τον χυμό απο 1/2 λεμόνι
  • το αλατοπιπερο και το tabasco
  • σκεπάζετε με νερό το κρέας κλεινετε την χύτρα ταχύτητας και βράζετε για 45-55 λεπτά
  • ανοιγετε την χύτρα στίβετε τα λεμόνια και συμπληρώνετε λιγο αλάτι για να μην έχει ξυνη γεύση
  • αφήνετε λίγο ακόμη να βρασει με ανοιχτο καπάκι για να χυλώσει λίγο το ζουμάκι
  • σε αυτο το στάδιο δοκιμάζετε το φαγητό σας άν χρειάζετε περισσότερο αλατοπίπερο ή λεμόνι
  • συνοδεύετε  με  πατάτες τηγανητές χοντροκομμένες,
  • ρίχνετε αρκετό ζουμάκι στο κάθε πιάτο πατάτες και επάνω βάζετε το κρέας ή
  • με ρυζι μπασμάτι αρρωματικό που το περιλούζετε στο σερβίρισμα με το λεμονάτο ζουμάκι και στο πλάι βάζετε το κρέας
  • ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2010-12-30 17:49:30
patates kai pshto teleios syndiasmosm sthn geysh kai ase tous diaitologous na lene oti theloun pare 5nte skoufakia giati lateryw auto to faghto :P

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.