Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαύρος Μαρινάτος


8
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo JustCook JustCook
Μία καλοκαιρινή και ελαφριά συνταγή.Ένας πολύ γευστικός μεζές που μπορούμε να το συνοδέψουμε με ουζάκι.
Ετικέτες:θαλασσινά, αλμυρό, ξύδι, γαύρος Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό γαύρος
5-6 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύδι η λεμόνι
Αλάτι χοντρό
Μαϊντανός ή Ρίγανη
Πιπεριά Φλωρίνης γαρνητούρα

 

Πλένουμε το γαύρο και καθαρίζουμε τα εντόσθια και το κεφάλι.
Ανοίγουμε στη μέση χωρίς να χωρίσουμε τελείως τα δύο μέρη και αφαιρούμε το κόκαλο.

Τα βάζουμε σε ταψί, αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και αφήνουμε για 1-2 ώρες.


Ξεπλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Σε μπολ βάζουμε μια στρώση γαύρο, περιχύνουμε με λίγο λάδι, ξύδι, μαϊντανό και σκόρδο.

Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση γαύρο και τα άλλα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
Ρίχνουμε λάδι και ξύδι όσο χρειαστεί για να καλυφθούν τα ψάρια.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο 1 μέρα τουλάχιστον.


Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπεριά Φλωρίνης.

 

Παραλλαγή όπου έχει ξύδι μπορούμε να βάλουμε λεμόνι

όπου έχει μαϊντανό μπορούμε να βάλουμε ρίγανη

 

 

 

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-31 14:22:17
Το μεζεδάκι αυτό το φτιάχνει πολύ συχνά ο μπαμπάς μου κι εμείς το τιμάμε δεόντως. Δεν μας προλαβαίνει κάθε καλοκαίρι. Είναι άριστο συνοδευτικό και για λαδερά φαγητά εκτός από το ουζάκι.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.