Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ροξάκια


8
0


Μερίδες: 30-35 κομ.
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo paprika paprika
Τα ροξάκια είναι ένα διαχρονικό γλυκό. Η συνταγή μπορεί να σας φανεί δύσκολη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλή.
Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ

750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο

2 αυγά

1ποτήρι χλιαρό γάλα

2 φακελάκια μαγιά

1 κ.γ. ζάχαρη

 

ΓΕΜΙΣΗ

3 κ.σ. κακάο

1 φλ.τσαγ. καρύδι τριμένο

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. γαρύφαλο σκόνη

 

ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. τσαγ. Ζάχαρη

3 φλ. νερό

½ λεμόνι (χυμό και φλούδα)

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.

Σε ένα μπώλ αναμιγνύετε το γάλα με τη ζάχαρη και ρίχνετε την μαγιά ανακατεύοντας καλά.

Αφήνετε να αφρίσει το μίγμα.

Μετά ρίχνετε το καλαμποκέλαιο, τα αυγά που έχετε χτυπήσει ελαφρά και τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχετε μια απαλή και μαλακιά ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζετε την γέμιση ανακατεύοντας καλά το καρύδι την κανέλα το γαρύφαλο και τη ζάχαρη.

Χωρίζετε την ζύμη σε 6 μπάλες και στην μία ρίχνετε την γέμιση και ξαναζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Αφήνετε στο ψυγείο για 10 περίπου λεπτά να σφίξει λίγο. Με αυτή τη ζύμη πλάθετε 5 κορδόνια.

Ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο κάθε ένα από τα πέντε κομμάτια ζύμης και τοποθετείτε στην άκρη ένα κορδόνι γέμισης, τυλίγοντας σε ρολλό. Κόβετε κάθε ρολλό σε κομμάτια πάχους 2 εκ. και στα στρώνετε σε λαδωμένο ταψί, πατώντας τα λίγο πλατύνουν να.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου ροδίσουν να.

«Όταν βγούν από το φούρνο περιχύνετε αμέσως τα ροξάκια με το σιρόπι. Μόλις το απορροφήσουν τα βάζετε σε πιατέλα και αφού κρυώσουν καλά τα διατηρείτε σκεπασμένα για να μην ξεραθούν.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-09-25 21:32:07
Λατρεμένο γλυκό και ειδικά από τα χεράκια σου Paprica θα είναι το κάτι άλλο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.