Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κρέπες


8
0


Μερίδες: 12 με 15
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo theremina theremina

Η βασική συνταγή για κρέπες.  Καλό είναι να ετοιμαστεί το κουρκούτι τουλάχιστον 30 λεπτά πριν αρχίστε το τηγάνισμα, για να δέσουν τα υλικά μαζί τους. Μπορείτε επίσης να ετοιμάστε το κουρκούτι έως 3 μέρες νωρίτερα και να το έχετε στο ψυγείο για όταν το χρειαστείτε.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 ή 3 αυγά, ανάλογα με το μέγεθος τους

2 κούπες (1/2 λίτρο) γάλα

2 κούπες (300 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή τύπου 550 έαν χρησιμοποιήτε βιολογικό αλεύρι)

1 κούπα (250 millilitre) νερό

3 κουταλιές (tablespoons) ηλιέλαιο, ή λειωμένο βούτυρο

μία πρέζα αλάτι

περίπου 50 γραμμάρια βούτυρο, για το τηγάνι

 

1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι.  Χτυπάμε  με το σύρμα ώσπου γίνει ένα λείο κουρκούτι.

2. Προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο (ή βούτυρο), και το αλάτι.

3. Εάν η κρέπες θα είναι γλυκές, μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο και 1 κουταλάκι ζάχαρη.

4. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Εάν δεν θα τηγανίσουμε τις κρέπες αυθημερόν, βάζουμε το κουρκούτι στο ψυγείο.

5. Για να ψήσουμε τις κρέπες, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι, και λειώνουμε ένα μικρό κομματάκι βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι στο μπολ.

6. Ρίχνουμε 1/4 κούπα ή λιγότερο στο τηγάνι, και αφήνουμε να ψηθεί από την μία πλευρά.  Με την σπάτουλα, γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για λίγο ακόμα.

7. Βάζουμε τις ψημένες κρέπες πάνω στις άλλες σε μία πιατέλα, και όταν ψηθούν όλες, τις ξανατοποθετούμε στο τηγάνι (μακριά από την φωτιά) για να ξαναζεσταθούν, ή τις αφήνουμε να κρυώσουν εάν είναι να τις γεμίσουμε ή να τις βάλουμε στο ψυγείο για ζέσταμα μια άλλη μέρα.

8. Ζεστές & φρέσκοτηγανισμένες οι κρέπες μπορούν να φαγωθούν με διάφορες γεμίσεις.

 

Μερικές προτάσεις --->

 

Αλμυρές - ζαμπόν και λεπτές φέτες τυρί emmental / σωταρισμένα μανιτάρια με σκόρδο και ξύσματα παρμεζάνας / σωταρισμένο σπανάκι με κρεμμύδια και φέτα / υπόλοιπα από ψητό κοτόπουλο με guacamole και τριμμένο τυρί cheddar / τηγανητό μπέικον με καραμελωμένα κρεμμύδια και τριμμένο τυρί cheddar / καπνιστό τυρί με βραστά σπαράγγια

 

Ψητές - Γεμισμένες με σωταρισμένο σπανάκι (με σκόρδο, κρεμμύδι, μπέικον) και ανθότυρο. Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψάκι, ρίχνετε από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος (100 γραμμάρια για 8 γεμιστές κρέπες) και 3 κουταλιές τρυμμένη παρμεζάνα. 20 λεπτά στο φούρνο στους 170 βαθμούς.

 

Γλυκές - σκέτες με μέλι / σαντιγί, φέτες φράουλας & σιρόπι φράουλας /  σαντιγί, φέτες μπανάνας και σιρόπι σοκολάτας / φέτες ροδάκινου με μέλι / μαρμελάδα βερίκοκο /

Σχόλια

User Photo theremina theremina
2009-07-01 13:19:37
Ακριβώς κάτω από τον τίτλο των συνταγών αναφέρονται οι μερίδες.
User Photo scoobidoo scoobidoo
2009-07-01 13:03:23
Πόσες κρέπες γίνονται περίπου ?
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-07 23:49:34
Αυτή η ιδέα να ετοιμάσεις το κουρκούτι έως 3 μέρες νωρίτερα πολύ μου άρεσε! (Φυσικά στο ψυγείο, αλλιώς θα κάμουμε μάθημα βιολογίας μετά :-))

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.