Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τραχανάς


7
0


Μερίδες: 10 κιλα
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo lena2 lena2

Τωρα το καλοκαιρι στην επαρχεια σχεδον ολες οι νοικυρες φτιαχνουν ζυμαρικα που μπορουν να τα διατηρισουν τον χειμωνα.Μεσα σε αυτα ειναι και ο τραχανας,που μας συντροφευει σε πολλες περιστασεις τα χειμωνιατικα βραδια.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

6 kg αλευρι
6 πακετα σιμιγδαλι ψιλο
10 αυγα
2 ποτηρια του νερου αλμη απο τυρι
2 kg γάλα στο οποιο ριχνω 1 κ.σ αλατι και το αηνω εξω 2-3  ημερες για να παρει γευση ξυνη
2 γιαουρτια στραγγιστα
1/4 kg κεφαλοτυρι
2 κ.σ. αλατι

Όπως ειπα και παραπανω βαζω μεσα στο γαλα το αλατι μια κουταλια της σουπας και το αφηνω εξω για να ξυνησει.Μεσα σε μια λεκανη βαζω το αλευρι,το σιμιγδαλι,τα αυγα,το καφαλοτυρι,τα γιαουρτια και το αλατ
και τα ανακατευω.επειτα ριχνω σιγα σιγα τα υγρα,την αλμη και το γαλα και τα ζυμωνω δυναταΗ διαδικασια του ζυμωματος χρειαζεται πολλη δυναμη και καλα ειναι να την κανετε το προηγουμενο βραδυ.Την αλλη μερα τα απλωνετε κοβοντας σε μικρα πιτακια την ζυμη και τα αφηνετε να στεγνωσουν και αφου στεγνωσουν τα τριβετε σε κοσκινο ή αν αντεχουν τα χερια σας περνοντας δυο δυο πιτακια μαζι ωσπου να γινουν μικρα μικρα μπαλακια
Τα αφηνουμε να στεγνωσουν για μια εβδομαδα περιπου.

Σχόλια

User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-08-23 13:25:49
Lena τι τύπου αλεύρι πρέπει να μπεί ?
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-08-01 20:16:53
Είμαι λάτρης της παραδοσιακής κουζίνας και αγαπώ πολύ ότι φτιάχνουμε με τα χεράκια μας και δεν είναι τυποποιημένο... Πολύ καλή η συνταγή σου Lena2!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.