Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπιτα


9
0


Μερίδες: 8-10
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo Pita-man Pita-man
Μια πολύ νόστιμη πίτα με κοτόπουλο και σφολιάτα!
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο στήθος φιλέτο κοτόπουλο 
2 φύλλα σφολιάτας 
1 πιπεριά κόκκινη 
1 πιπεριά κίτρινη 
2-3 καρότα τριμμένα 
10-15 φέτες μπέικον 
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα 
1 κρέμα γάλακτος 
περίπου 400  γρ. τυρί τριμμένο (γκούντα, ρεγκάτο ή ότι άλλο θέλετε) 
μανιτάρια (προαιρετικά) 
λίγο λάδι ή βούτυρο 
1 αυγό (προαιρετικά) 
Αλάτι 
Πιπέρι
Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει. Θα χρειαστεί γύρω στα 30'. Οταν είναι έτοιμο, θα το αφήσουμε λίγο στο σουρωτήρι να κρυώσει κι ύστερα θα το κόψουμε κομματάκια ξεψαχνίζοντας και ξεσκαρτάροντας με τα χέρια τυχόν σκληρά ή λιπαρά σημεία.

Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το μπέικον σε κύβους και τρίβουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι ή το βούτυρο τα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις πιπεριές. Οταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα καρότα το κοτόπουλο, το αλατοπίπερο, τα μανιτάρια και τέλος την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω ρίχνουμε όσο τυρί τριμμένο θέλουμε.

Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση, προσθέτουμε πάλι τυρί τριμμένο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το οποίο αλείφουμε με λίγο βούτυρο (προαιρετικά με το ελαφρώς χτυπημένο αυγό) και το χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

-Καλό είναι να μην ρίξουμε το μίγμα ζεστό πάνω στη σφολιάτα γιατί λιώνει η σφολιάτα.

-Επίσης αν φαίνεται να έχει πολλά υγρά η ζύμη μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά κορν φλάουερ για να δέσει πριν τη απλώσουμε στο ταψί.

-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υπολείμματα από ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

-Οι ποσότητες μπορούν να διαφοροποιηθούν πολύ εύκολα. Αν θέλουμε περισσότερο κοτόπουλο ή πιπεριά ή καρότο κ.ο.κ. Και το αλάτι καλύτερα να το αποφύγουμε σε μεγάλη ποσότητα γιατί το μπέικον είναι ήδη πολύ αλμυρό. 

-Αν αρχίζει να "αρπάζει" το πάνω μέρος της πίτας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και στο κάτω μέρος.

Σχόλια

User Photo tasa tasa
2017-01-01 10:50:49
είναι καταπληκτική, δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που την δοκίμασα από τον δημιουργό της. καθε φορά που έχουμε κοτόπουλο περίσσευμα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας ειναι αυτη η κοτοπιτα!
User Photo mafalda82 mafalda82
2013-05-20 16:13:22
Γειά σας! Η πίτα σας φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για το ψήσιμο: 1. Σε πόσους βαθμούς την ψήνουμε; 2. Στον αέρα ή στις αντιστάσεις; 3. Περίπου πόση ώρα θέλει; Ευχαριστώ :)
User Photo Toula74 Toula74
2010-06-05 13:26:07
Καταπληκτική πίτα ! Την έφτιαξα χθες το βράδυ και σήμερα απολαμβάνουμε την υπέροχη γεύση της !
User Photo Pita-man Pita-man
2010-06-01 22:55:42
Σ' ευχαριστώ! Θα δοκιμάσω τη γραβιέρα την επόμενη φορά!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-05-29 12:52:23
Mια ήπια γραβιέρα θα ταίριαζε πολύ σ αυτή τη συνταγή Pita- man. Επίσης οι δύο εκδοχές που γράφεις στο τέλος θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τέλειο και γευστικότατο αποτέλεσμα αν τις πάντρευες, αφού όλα τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους.
User Photo Pita-man Pita-man
2010-05-29 12:45:28
Ξαναφτιάχνοντας την πίτα, παρατήρησα ότι: * Τα 250-300 γραμμάρια τυρί τελικά μου φαίνονται λίγα, οπότε άυξησα την ποσότητα σε 400+. για να "ακούγεται" λίγο περισσότερο η γεύση του. Αλήθεια, τι άλλο τυράκι προτείνετε εκτός από γκούντα και ρεγκάτο; Σίγουρα κάτι όχι αλμυρό, πάντως. * Έβαλα καλύτερη ποιότητα σφολιάτας (Χρυσή Ζύμη), η οποία φούσκωσε και έγινε όνειρο. Και λίγο ξεροψημένη, αλλά όχι καμμένη. * Μία κονσέρβα μανιτάρια είναι αρκετά; Γιατί και σ' αυτά, μου φαίνεται ότι δεν "ακούγεται" γεύση τους. Μήπως θέλει λίγο περισσότερο, άραγε; * Την άλλη φορά, λέω να δοκιμάσω να ρίξω και λίγο άσπρο κρασάκι (ρετσίνα) στη γέμιση, να πάρει λίγο κι από αυτό το άρωμα. * Νομίζω ότι έχω την τάση να βάζω ***πολλά*** υλικά, καταλήγοντας σε κυκεώνα γεύσεων χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Θα μπορούσαν να παίξουν δύο πιο απλές παραλλαγές αυτής της συνταγής: Κοτόπουλο + μανιτάρια + κρέμα γάλακτος, κοτόπουλο + μπέικον + τυρί. Τι λέτε;
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-05-28 09:46:47
Καταπληκτική πίτα! Θα λάβει θέση στο τραπέζι μας το συντομότερο. Μπράβο σου!
User Photo paprika paprika
2010-05-27 11:51:20
Απο τα υλικά της, πρέπει να είναι πολύ νόστιμη!!! Θα την δοκιμάσω, αλλά με φύλλο που θα ανοίξω εγώ και μοιάζει λίγο με σφολίάτα!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.