- Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ΟΧΙ πολύ γιατί χάνουν τα υγρά τους.
- Τα σβύνουμε με το κονιάκ και μετά από 2-3 λεπτά τα μεταφέρουμε σε καθαρό τηγάνι με ελάχιστο από το περιέχόμενο του τηγανίσματος.
- Όταν πάρουν τα υλικά μία βράση στο καθαρό τηγάνι, ρίχνουμε το ζωμό κότας και τα μπαχαρικά.
- Μόλις αρχίζει το φαγητό να "πίνει" το ζουμί του, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Όταν η κρέμα αρχίσει να δένει, αφαιρούμε το φαγητό από την φωτιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Η κρέμα γάλακτος γίνεται εύκολα βούτυρο.
Σερβίρεται ΑΜΕΣΩΣ και η επίσημη συνοδός του είναι :
- Πατάτες τηγανητές σε σχήμα ροδέλας με λίγη σάλτσα και τριμένο τυρί (προτιμώ σκληρό Δανίας ή άλλο παρόμοιο όχι δυνατής γεύσης).
2011-05-12 13:30:15
Τέλειο μου φαίνεται! Επειδή όμως δεν είναι τόσο ελαφρύ σε θερμίδες θα το συνοδέψω με πληγούρι αντι για τηγανητές πατάτες...
2010-04-17 16:14:48
Mima, σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου αλλά, προς Θεού μην σκοτώσεις αυτήν τη συνταγή. Επέμεινε στο τηγάνι, άλλωστε ηλιέλαιο θα χρησιμοποιήσεις και αντί για κρέμα γάλακτος χρησιμοποίησε γάλα πλήρες με λίγο corn flour. Φιάξε το έτσι και πες μου τα αποτελέσματα.
2010-04-17 11:35:28
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι, μάλλον. Στη ζυγαριά φαντάζομαι ότι εννοείς ελαφρύ ΤΟΜ. Επειδή κάνω δίαιτα θα το δοκιμάσω ψητό και χωρίς κρέμα αλλά με τα υπόλοιπα υλικά και θα σου πω το αποτέλεσμα.