Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καριόκες


16
0


Μερίδες: 35-40 κομμάτια
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mariana mariana
Μια πραγματικά μυρωδάτη συνταγή για τις παραδοσιακές καριόκες!
Αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσετε!
Ετικέτες:Καριόκες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 400 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
  • 2   "          "       βιτάμ
  • 3   "          "       μαύρο ρούμι ή κονιάκ
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1      "           "      γαρύφαλλο σκόνη

Για την επικάλυψη :

- 7 περίπου κουβερτούρες (των 125 γρ.)

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρας μαζί με τη βανίλια (υποβρύχιο). Μόλις λιώσουν προσθέτουμε το βιτάμ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και κάνουμε σιρόπι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αφήνουμε για λίγο να χλιαρύνει. Προσθέτουμε και το ρούμι ή το κονιάκ.
  • Σε λεκάνη βάζουμε τη φρυγανιά, το καρύδι, την κανέλα, την κάψουλα βανίλιας, το κακάο, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στη λεκάνη με τα στέρεα υλικά το σιρόπι μας και το μίγμα της κουβερτούρας-βανίλιας.
  • Ανακατώνουμε και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και χωρίζουμε το μίγμα μας σε 3 κομμάτια.
  • Πλάθουμε 3 ρολά μακρόστενα και τα τυλίγουμε σε ζελατίνα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες (εγώ τα άφησα μια νύχτα).
  • Την επομένη λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα της επικάλυψης και φροντίζουμε να κρατάμε την σοκολάτα μας σε χλιαρή θερμοκρασία για να μην σφίξει.
  • Κόβουμε τα ρολά μας σε φέτες 3 εκ. περίπου, τα καρφώνουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκια, τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα, στραγγίζουμε ελαφρά και αφήνουμε σε λαδόκολα μέχρι να σταθεροποιηθούν.
  • Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο.

                                             Καλή επιτυχία!

Σχόλια

User Photo xionati xionati
2010-04-14 22:42:35
prepi na ine telies
User Photo mariana mariana
2010-04-11 23:28:58
Σας ευχαριστώ όλους και χαίρομαι που σας άρεσαν.Γράψ'τε και τις δικές σας παραλλαγές για να τις δοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία!
User Photo squirrel squirrel
2010-04-11 12:07:33
Κόλαση!!
User Photo mata mata
2010-04-10 23:51:14
ax!!!!!!!!!!! marianna μου αρέσει πολύ αυτό το γλυκάκι μία φίλη μου το έφτιαχνε και με καρύδα αλλά δεν της πήρα την συνταγή τώρα μένει στην Γερμανία άν έρθει το καλοκαίρι θα την γράψω
User Photo paprika paprika
2010-04-10 22:12:19
Η ωραιότερη συνταγή για καριόκες που έχω βρεί!!! Μπράβο!!!!!!!!!
User Photo vana vana
2010-04-10 21:57:05
Έχω και εγώ μια συνταγή για καριόκες αλλά πολύ διαφορετική. Αυτή μου άρεσε πάρα πολύ πάντως.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.