Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρμελάδα φράουλα


9
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo vana vana

Μόλις βγουν οι μυρωδάτες φράουλες μπορείτε να κάνετε τη μαρμελάδα. Διαφορετικά δε θα έχει το άρωμα της φράουλας.

Ετικέτες:μαρμελάδα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό φράουλες
800 γρ. ζάχαρη (δε βάζουμε ίση ποσότητα με τις φράουλες γιατί γίνεται υπερβολικά γλυκό)


Τις καθαρίζουμε από το κοτσανάκι τους, τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη. Να τελειώσετε με ζάχαρη.
Τις αφήνετε όλη την ημέρα ή όλη τη νύχτα.
Τις πολτοποιείτε με το χέρι ή με το μούλτι.
Τις βάζετε να βράσουν χωρίς να προσθέσετε άλλο νερό.
Όλη η ζάχαρη έχει γίνει σιρόπι.
Σε μισή ώρα περίπου είναι έτοιμη.
Στην αρχή δε θέλει ανακάτεμα αλλά μετά θέλει για να μην κολλήσει κάτω.
Προσοχή πηδάει και καίει ,είναι λίγο ατίθαση.
Γι' αυτό διαλέξτε μεγάλη κατσαρόλα.

Σχόλια

User Photo vrgnmar vrgnmar
2011-04-18 00:12:09
ΤΕΛΕΙΑ! θα τη φτιάξω σύντομα.
User Photo vana vana
2010-03-16 22:52:00
Εγώ την κρατάω ένα χρόνο στο ψυγείο. Και παραπάνω πάντως καιρό να την κρατήσεις δε χαλάει. Αρκεί να είναι καλά δεμένη και όχι νερουλή. Εγώ δεν αποστειρώνω ποτέ τα βάζα μου. Είναι απλά βάζα του εμπορίου.
User Photo rose rose
2010-03-16 18:43:26
Συμφωνω με την mima.Μετα μπορεις να την βαλεις σε απλα βαζακια χωρις να τα εχεις αποστειρωσεις?
User Photo mima mima
2010-03-16 17:26:00
Είναι η μόνη μαρμελάδα που μου αρέσει. Πόσο καιρό κρατάει; Και μόνο που σκέφτομαι το άρωμα μμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.