Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λικέρ ρόδι


13
0


Μερίδες: Ανάλογα
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo vana vana
Λικέρ με υπέροχο χρώμα και άρωμα.
Ετικέτες:λικέρ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 μεγάλα ρόδια
ζάχαρη
1 μπουκάλι βότκα absolute
Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο.
Σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και κουνάμε απαλά για να γεμίσει το βάζο μέχρι το ύψος των ροδιών και να είναι ανακατεμένη η ζάχαρη με τα ρόδια. Όχι να σταθεί ολη η ζάχαρη από πάνω.
Ρίχνουμε τη βότκα μέχρι να ξεπεράσει ένα δάχτυλο το μίγμα ζάχαρης-ροδιών.
Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε σε μέρος με ήλιο μέσα στο σπίτι.
Κάθε μέρα το κουνάμε από λίγο για να ανακατεύονται τα υλικά χωρίς να ανοίξουμε το βάζο.
Σε λίγες μέρες τα ρόδια θα γίνουν άσπρα και η ζάχαρη θα έχει διαλυθεί εντελώς.
Σε 15-20 μέρες το λικέρ είναι έτοιμο.
Το στραγγίζουμε από τα ρόδια και το ρίχνουμε σε μια καράφα.
Αν μας είναι αρκετά γλυκό, ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ βότκα για να αραιώσει.
Στην υγειά σας, βρε παιδιά.

Σχόλια

User Photo vana vana
2010-03-05 15:14:32
Δεν έχω πιεί ποτέ λικέρ με ούζο. Δε μυρίζει το ούζο;
User Photo Nesi Nesi
2010-03-04 16:03:00
Εγω το ροδι το κανω με ουζο θα ανεβασω την συνταγη ειναι πολυ ωραιο
User Photo vana vana
2010-03-04 15:11:42
Και τα δύο τα χρησιμοποιούμε με το μάτι. Ρίχνουμε ζάχαρη μέχρι να σκεπαστούν τα ρόδια. Μπορείς να ρίχνεις ένα ένα φλιτζάνι, να κουνάς το βάζο και να συνεχίζεις μέχρι να σκεπαστούν τα ρόδια, Πρέπει να είναι περίπου 2,5 με 3 φλ. περίπου. Όταν τελειώσεις με αυτό ρίχνεις βότκα μέχρι να περάσει ένα δάχτυλο τα στερεά υλικά. Δεν είναι τόσο τρομαχτικό. Αν βάλεις περισότερη ζάχαρη θα βγει πιο γλυκό οπότε θα τι αραιώσεις. Αν βάλεις παραπάνω βότκα θα γίνει πιό δυνατό οπότε θα σουρώνετε πιό εύκολα Θα το καταλάβεις,
User Photo rose rose
2010-03-04 11:59:55
vana ποση ζαχαρη θα χρησιμοποιησουμε; Το μπουκαλι την βοτκα το χρησιμοποιημε ολο?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.