Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπεκρή Μεζέ


11
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 150 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ

Το γνωστό ορεκτικό της Ανατολής στο πιάτο σας...

Ετικέτες:αλμυρό, 6-μεζέδες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Κρεατικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια μικρά
  • 3 μπαχάρια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλυτζ. λάδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 5 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • αλάτι, πιπέρι

1.Σε ένα μπολ βάζετε το κρέας, το κρασί, τη μουστάρδα, το μισό λάδι και όλα τα μπαχαρικά, το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μια νύχτα

2.Την άλλη μέρα, βάζετε το υπόλοιπο λάδι σε μία κατσαρόλα και όταν κάψει, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά

3.Ρίχνετε το κρέας με το ζουμί του

4.Τέλος προσθέτετε τη ντομάτα και 2 ποτήρια νερό

5.Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου ή μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του

Συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι φίνο κόκκινο κρασί!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.