Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τυροκροκέτες


8
1


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima
Νόστιμα, τραγανά, τρυφερά, πικάντικα, τέλεια
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Τυριά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κουτί έτοιμος πουρές (αυτό που γράφει 4 μερίδες)
100 γρ. κασέρι
100 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. ρεγκάτο καπνιστό
100 γρ. γραβιέρα
3 αβγά
10 φέτες μπέικον
1 κ.σ. μπέικιν
πιπέρι
2-3 κουταλιές αλεύρι

Για το πανάρισμα
3 αβγά
1 κούπα γάλα
τριμμένη φρυγανιά
τριμμένο φουντούκι (σαν αλεύρι)
τριμμένο αμύγδαλο (σαν αλεύρι)
Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Τρίβουμε τα τυριά.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε στο τηγάνι να βγάλει τα νερά του και να πάρει ωραίο χρώμα και άρωμα.
Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα τα τυριά, το μπέικον, τα αβγά χτυπημένα ελαφρά, πιπέρι, το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά και να έχουμε ένα μίγμα αρκετά σφιχτό να μπορούμε να το πλάσουμε. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
Ετοιμάζουμε τα αβγά για το πανάρισμα σε ένα βαθύ πιάτο. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο, ανακατεύουμε την σκόνη φουντουκιού και αμύγδαλου και σε τρίτο πιάτο βάζουμε την φρυγανιά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Με ένα κουτάλι της σούπας, που το βουτάμε στο νερό κάθε φορά, πέρνουμε μια ποσότητα από το μίγμα και πλάθουμε στενόμακρες κροκέτες ή στόγγυλες, τις περνάμε από το αλεύρι αμύγδαλου - φουντουκιού, από το αβγό και τέλος από την φρυγανιά.
Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε όλα και μετά να αρχίσουμε να τηγανίζουμε.
Τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι, μέχρι να χρυσίσουν και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-01 21:51:38
Σε ότι απαγορεύεται υπάρχει και ουσία...Είναι τέλειο mima!
User Photo κλαρα κλαρα
2010-03-01 19:45:03
ωραια ιδεα το παναρισμα με το φουντουκι.!
User Photo mima mima
2010-03-01 18:56:42
Μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο πάνω σε χαρτί ψησίματος. Είναι και πάλι τραγανά και νόστιμα και με πολύ λιγότερες θερμίδες. Για όσους δεν κάνουν δίαιτα είναι όντως τέλεια!!!
User Photo hariklis hariklis
2010-03-01 18:38:15
Εγω που δεν κάνω δίαιτα το βρίσκω υπέροχο
User Photo julianana julianana
2010-03-01 18:28:33
kalo alla pahindiko poli !!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.