Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Βάφλες


12
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Μια συνταγή αφιερωμένη στη Βάνα με πολλή αγάπη!
Ετικέτες:Επιδόρπια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 αυγό (χωριστά ο κρόκος απ το ασπράδι)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το ασπράδι που το έχετε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα και το ενσωματώνετε στο τέλος με απαλές κινήσεις.
Αν έχετε ειδική συσκευή για βάφλες τη βουτυρώνετε και τη ζεσταίνετε. Βάζετε λίγο από το μείγμα και το ψήνετε. Αν δεν έχετε κάνετε το ίδιο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Φτιάχνετε όλες τις βάφλες και τις σερβίρετε με μαρμελάδα, μέλι, σαντιγί και ξερά φρούτα, μερέντα και παγωτό.

Μια άλλη ιδέα είναι να προσθέσετε στο μείγμα κομμάτια μήλου, μπανάνας, σταφίδες και λιωμένη σοκολάτα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-26 18:58:01
Πιστεύω ναι Βάνα μου. Θα έχουν έτσι ένα σχήμα και δεν θ απλώνουν στο τηγάνι.
User Photo vana vana
2010-02-26 18:19:18
sokolatoula μου επειδή δεν έχω συσκευή για βάφλες μπορώ να βάζω κουπ-πατ και να αδειάζω εκεί τις βάφλες;
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-26 08:39:08
Μην τσακώνεστε κακά παιντιά. Όλοι θα πάρετε. Cook Therapist η αλήθεια είναι ότι στο τηγάνι δεν γίνονται τόσο ωραίες όσο στην ειδική συσκευή για βάφλες.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-02-25 21:39:40
Εσύ να πάρεις άλλη αυτή με το παγωτό είναι δικιά μου! :P
User Photo vana vana
2010-02-25 21:20:43
Άστη κάτω δικιά μου είναι.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-02-25 21:17:49
Πω πω! Πολύ θα ήθελα μια με παγωτό τώρα! Στο τηγάνι γίνεται καλή;
User Photo vana vana
2010-02-25 01:31:09
Να είσαι καλά sokolatoula μου. Πουθενά δεν έβρισκα αυτή τη συνταγή. Σε ευχαριστώ.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.